De winst vóór belastingen van Boohoo Group stijgt met 35%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 5, 2021
  • Boohoo Group rapporteert £124,7 miljoen winst vóór belastingen in 2021.
  • De omzet van de Britse online modewinkel springt naar £1,75 miljard.
  • Het bestuur onthoudt zich van het bekendmaken van dividend om de financiën te ondersteunen.

Boohoo Group plc (LON: BOO) zei woensdag dat de winst vóór belastingen aanzienlijk is gestegen in het fiscale jaar 2021. Het bedrijf sprak ook zijn vertrouwen uit dat de omzet dit jaar waarschijnlijk met 25% zal stijgen. Boohoo zei:

“De doelstelling van de groep op middellange termijn van een omzetgroei van 25% per jaar en een aangepaste EBITDA-marge van ongeveer 10% blijft ongewijzigd.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Boohoo hebben de robuuste prestaties van de laatste overnames, waaronder Debenhams, bijgedragen aan het verbeteren van de resultaten in het onlangs afgesloten jaar. Boohoo aandelen daalden woensdag ongeveer 4% in premarket-handel, maar herstelden het grootste deel van zijn intradag verlies op de open markt.

Boohoo rapporteert £1,75 miljard aan inkomsten

Boohoo meldde £ 124.700.000 van de winst voor belastingen in het boekjaar dat op 28 februari gesloten werd. In 2020 werd de winst vóór belastingen afgetopt op een lagere £ 92,2 miljoen. Op een aangepaste basis noteerde de online modewinkel £ 173,6 miljoen aan winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA), vergeleken met het cijfer een jaar geleden van £ 126,6 miljoen.

Het in Manchester gevestigde bedrijf genereerde in het boekjaar 2021 £ 1,75 miljard aan inkomsten. In het voorgaande jaar was de omzet lager dan £ 1,23 miljard. De raad van bestuur heeft woensdag geen dividend bekendgemaakt om de financiën voor geschikte bedrijfsacquisities en bijgevolg snelle groei te ondersteunen.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei mediabedrijf ITV plc dat het verwacht dat de inkomsten uit advertenties in het tweede kwartaal aanzienlijk zullen herstellen.

Liberum analisten beoordelen Boohoo Group op ‘hold’

Liberum analisten reageerden woensdag op de financiële update van Boohoo en zeiden:

“Hoewel de aanhoudend sterke financiële prestaties een koop rating suggereren, blijven we voorzichtig gezien de omvang van de ESG uitdagingen waarmee de groep wordt geconfronteerd, de mogelijkheid van vervolgonderzoeken en de mogelijke financiële impact van een ethische toeleveringsketen, hoewel de richtlijnen van het bedrijf dit van de hand wijzen. Daarom beoordelen we de Boohoo Group als ‘hold’. Als Boohoo zijn ESG problemen adequaat kan aanpakken, blijft er een aanzienlijk voordeel voor de aandelenkoers. Meer duidelijkheid over ESG kwesties en dat er in de toekomst geen financiële impact zal zijn van de implementatie van een ethisch inkoop- en supply chain-model of boetes voor eerdere inbreuken; is vereist om terug te keren naar ‘kopen’.”

Boohoo Group presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van iets minder dan 15%. Op het moment van schrijven heeft het in Londen genoteerde bedrijf een waarde van £ 4,08 miljard en een koers-winstverhouding van 47,08.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld