3 belangrijke punten uit het Q1 inkomstenrapport van Uber

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 6, 2021
  • Uber Technologies rapporteert het kleinste kwartaalverlies sinds de beursgang.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht tegen het einde van 2021 de gecorrigeerde EBITDA winstgevend te maken.
  • Uber aandelen daalden woensdag meer dan 4% tijdens langdurige handel.

Uber Technologies Inc. (NYSE: UBER) rapporteerde woensdag het kleinste kwartaalverlies toen de COVID-19 beperkingen de afgelopen maanden begonnen te versoepelen. Het bedrijf heeft onlangs ook zijn zelfrijdende eenheid gelost, wat de prestaties in het fiscale eerste kwartaal verder heeft gestimuleerd.

1. Financiële prestaties

Uber zei dat het nettoverlies in het eerste kwartaal is gekrompen tot £ 77,66 miljoen (4,31 pence per aandeel). In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar bedroeg het verlies een fors hogere £ 2,09 miljard (76 pence per aandeel).

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De verkoop van ATG droeg bij aan het minimaliseren van het verlies met £ 1,15 miljard. Het gecorrigeerde EBITDA verlies, voegde het ride-hailing bedrijf eraan toe, bedroeg £ 258,15 miljoen. De omzet daalde in het eerste kwartaal van £ 2,34 miljard naar £ 2,09 miljard.

Volgens FactSet hadden experts in het afgelopen kwartaal £ 2,35 miljard aan inkomsten en 40,27 aan verlies per aandeel voor Uber voorspeld.

2. Jaarbegeleiding en bruto boekingen

Het in San Francisco gevestigde bedrijf herhaalde woensdag zijn vertrouwen dat het de gecorrigeerde EBITDA tegen het einde van 2021 winstgevend zal maken. De kwartaalresultaten van Uber komen een dag nadat zijn collega Lyft zijn winstrapport voor het eerste kwartaal publiceerde.

Uber benadrukte woensdag ook in zijn winstrapport dat de brutoboekingen in het eerste kwartaal ook met 24% zijn gestegen tot een recordhoogte van £ 14,02 miljard, tegenover £ 13,00 miljard verwacht. Bruto boekingen voor leveringen daalden tot £ 8,99 miljard (beter dan verwacht) en de bruto-boekingen voor mobiliteit daalden tot £ 4,89 miljard (slechter dan verwacht) in het eerste kwartaal.

3. Dan Ives van Wedbush geeft commentaar op CNBC’s “Closing Bell”

In een reactie op het financiële rapport van Uber zei Dan Ives van Wedbush op CNBC’s “Closing Bell”:

“Ik denk dat het een duidelijke stap in de goede richting is. Als u zowel naar het aantal boekingen als naar de kostenbesparingen kijkt, zorgen ze ervoor dat ze later dit jaar winstgevend worden. De zorgen over de regelgeving zijn zeker een risico, maar de kwartaalresultaten hebben elk vakje gecontroleerd op bulls.”

De oprichter van New Street Advisors, Delano Saporu, zei woensdag ook op CNBC’s “Closing Bell” dat Uber zou kunnen uitgroeien tot een super-app.

Impact op de aandelenkoers

Uber aandelen werden woensdag meer dan 4% lager verhandeld tijdens langdurige handel. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu handen uit voor £ 35 per aandeel, wat ongeveer overeenkomt met de prijs per aandeel waartegen het op de NYSE genoteerde bedrijf het jaar 2021 was begonnen. Hier is wat u moet weten over hoe u in de aandelen kunt investeren markt.

Op het moment van schrijven heeft het Amerikaanse technologiebedrijf een marktkapitalisatie van £ 68,72 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld