De CEO van Booking Holdings over de vraag naar reizen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 6, 2021
  • De omzet van Booking Holdings daalt met 50% in Q1.
  • Chief Executive Glenn Fogel zegt dat de prestaties zich in het tweede kwartaal zullen herstellen.
  • Booking Holdings opende donderdag 2% lager op de aandelenmarkt.

Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG) zei woensdag laat dat de omzet in het fiscale eerste kwartaal met 50% was gedaald, omdat de aanhoudende coronavirus pandemie reizen en toerisme bleef beperken. Het bedrijf rapporteerde in het eerste kwartaal een verlies van £ 39,65 miljoen (97 pence per aandeel).

De omzet van het reistechnologiebedrijf was iets lager dan de consensus van FactSet, maar op een aangepaste basis was het verlies per aandeel kleiner dan verwacht. Bijgevolg opende Booking Holdings donderdag ongeveer 2% lager op de aandelenmarkt.

CEO Glenn Fogel zegt dat de prestaties in Q2 zullen herstellen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ondanks de gematigde kwartaalprestaties, sprak CEO Glenn Fogel het vertrouwen uit dat tekenen van herstel begonnen te vertonen en dat de prestatie zich waarschijnlijk in het tweede kwartaal zou herstellen. Het in Norwalk gevestigde bedrijf gaf echter geen advies voor Q2. In het voorgaande kwartaal (Q4) was Booking Holdings opgelopen tot een verlies van £ 116 miljoen.

In een reactie op het winstrapport op CNBC’s “Squawk Box” op donderdag zei Fogel dat het herstel sterker was in de Verenigde Staten dan waar ook ter wereld, behalve in Israël, maar dat is een heel klein reisgebied.

Als wereldwijd bedrijf, voegde de CEO toe, haalt Booking Holdings de helft van zijn omzet uit Europa, nog eens 20% uit Azië, terwijl de resterende 30% wordt toegeschreven aan de VS en de rest van de wereld. Dit onderstreept het belang van een wereldwijd herstel voordat het bedrijf kan terugkeren naar het pre-pandemische niveau.

Fogel brengt de vraag naar reizen en de uitrol van vaccins met elkaar in verband

De algemeen directeur zei:

“Wij vinden veiligheid tijdens het reizen erg belangrijk. We erkennen dat sommige mensen altijd terughoudend zullen zijn om in het vliegtuig te stappen omdat ze bang zijn voor een virus. Maar het is een feit dat mensen overal ter wereld ziek worden. We willen de zaken zo veilig mogelijk maken. Omdat vaccins over de hele wereld worden verspreid, zullen mensen zich veiliger voelen en zullen ze steeds meer gaan reizen. En we kijken er echt naar uit dat het een staat wordt waarin mensen niet altijd aan COVID zullen denken, maar alleen aan hun leven.”

CEO Fogel wees erop dat de vraag naar reizen snel herstelt in landen waar vaccins snel worden uitgerold. Hij erkende de problemen die Europa tot dusver heeft gehad met de introductie van vaccins, maar sprak zijn vertrouwen uit dat de zaken de afgelopen weken beginnen op te lossen. Op de lange termijn, zei Fogel, was hij er zeker van dat Europa binnenkort zal toetreden tot de competitie.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten meldde Moderna £ 1,123 miljard aan COVID-19 vaccinverkoop in het fiscale eerste kwartaal.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld