Next plc zegt dat de kwartaalomzet minder daalde dan verwacht

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 6, 2021
  • Next plc zegt dat de kwartaalomzet 1,5% is gedaald ten opzichte van de verwachte 10%.
  • De detailhandelaar verhoogt zijn verwachting voor winst vóór belastingen over het hele jaar.
  • De aandelen van Next plc stegen donderdag meer dan 1% op de markt.

Next plc (LON: NXT) zei donderdag dat zijn prestatie veerkracht toonde in het afgelopen kwartaal, wat het vertrouwen gaf om zijn verwachting voor het volledige jaar opnieuw op te heffen.

De aandelen van Next plc zijn donderdag geopend voor £ 82,06 op de aandelenmarkt en worden momenteel verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 83,12. Ter vergelijking: het in Leicester gevestigde bedrijf was het jaar 2021 begonnen met een veel lagere £ 69,12 per aandeel. Dit is wat u moet weten over waarom prijzen stijgen en dalen op de aandelenmarkt.

Next plc voorspelt dit jaar nu £740 miljoen aan winst vóór belastingen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volledige prijs verkoop, volgens Next plc, viel 1,5% in de dertien weken die op 1 mei gesloten werden ten opzichte van dezelfde periode in 2019. In haar eerdere begeleiding, had de retailer een fors bredere afname van 10% in plaats daarvan verwacht.

Next plc voorspelt nu dat zijn winst vóór belastingen dit jaar ongeveer £ 740 miljoen zal bedragen, tegenover £ 720 miljoen dat het eerder had verwacht. De Britse multinational sprak zijn vertrouwen uit dat zijn digitale verkoop in 2021 waarschijnlijk 24% zal groeien in vergelijking met twee jaar geleden. Hoewel de detailhandelsverkopen 20% lager zullen blijven dan in 2019, zal de totale jaaromzet nog steeds met 3% stijgen.

In de afgelopen dertien weken boekte het kledingbedrijf een stijging van 65% in de totale online verkoop, omdat de COVID-19 beperkingen e-commerce bleven voeden. De detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland daalden met 76% tijdens de periode, aangezien winkels de eerste tien weken voor het publiek gesloten bleven.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei Superdry dat het in het vierde kwartaal terugkeerde naar omzetgroei.

UBS verhoogde zijn koersdoel op Next plc tot 8.300 pence

Vergeleken met 2019 bedroeg de omzetgroei in de afgelopen drie weken 19%. Na de kwartaalresultaten kondigde UBS een koersdoel aan van 8.300 pence op Next plc, een stijging ten opzichte van het vorige koersdoel van 8.200 pence. Peel Hunt analisten gaven ook commentaar op de financiële update en zeiden:

“We hebben het gevoel dat er een aanzienlijke rebase naar normaliteit is naarmate lockdown beperkingen verminderen. Next blijft een van de meest relevante Britse platforms, volledig gericht op het herstel van de consument.”

Eerder deze maand zei Next plc dat de winst voor belasting over het hele jaar was gedaald tot £ 342 miljoen. Next plc presteerde vorig jaar slechts licht optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 2,5%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 11,06 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 37,48.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld