3 belangrijke punten uit Roku’s Q1 inkomstenrapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 7, 2021
  • Roku Inc verslaat de schattingen van Wall Street in het fiscale eerste kwartaal.
  • Het Amerikaanse bedrijf heeft in het eerste kwartaal 2,4 miljoen nieuwe actieve accounts toegevoegd.
  • Roku verwacht in het huidige kwartaal een omzet tot £446,25 miljoen.

Roku Inc. (NASDAQ: ROKU) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. Op basis van de sterke kwartaalprestaties verhoogde het bedrijf ook zijn verwachtingen voor het tweede kwartaal.

1. Financiële prestaties

Roku zei dat het nettoresultaat in het eerste kwartaal £ 54,92 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 38,87 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het een nettoverlies van £ 39,37 miljoen geboekt, of 32,39 pence per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het in Los Gatos gevestigde bedrijf genereerde £ 413,28 miljoen aan inkomsten in het eerste kwartaal, tegenover £ 230,90 miljoen een jaar geleden. De platformopbrengsten, volgens Roku, bedroegen £ 335,76 miljoen in het afgelopen kwartaal en de omzet uit mediaspelers bedroeg £ 77,52 miljoen.

Volgens FactSet hadden experts een omzet van £ 354,12 miljoen voor Roku voorspeld in het eerste kwartaal en 9,36 pence GAAP verlies per aandeel. In het voorgaande kwartaal had de maker van digitale mediaspelers een verrassende winst van £ 48,09 miljoen genoteerd.

2. Totaal aantal actieve accounts

Roku heeft nu in totaal 53,6 miljoen actieve accounts na 2,4 miljoen toevoegingen in Q1. Het platform meldde het afgelopen kwartaal 18,3 miljard uur streaming, tegenover 17 miljard in het vierde kwartaal.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten zei fitnessapparatuur en mediabedrijf Peloton Interactive Inc dat de verkoop in het fiscale derde kwartaal met 141% is gestegen.

3. Richtlijnen voor het fiscale tweede kwartaal

Voor het fiscale tweede kwartaal voorspelt Roku nu dat zijn inkomsten zullen dalen tot in het bereik van £ 439,05 miljoen tot £ 446,25 miljoen. De consensus van FactSet bedraagt daarentegen £ 395,86 miljoen. In een brief aan de aandeelhouders zei het Amerikaanse bedrijf:

“Adverteerders bleven het publiek volgen en hun budgetten verschuiven naar tv-streaming, waarbij het aantal vertoningen van videoadvertenties van Roku jaar op jaar meer dan verdubbelde.”

Impact op de aandelenkoers

Roku aandelen werden donderdag ongeveer 8% hoger in de handel buiten kantooruren. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 220,60 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een hogere £ 228,81 per aandeel – slecht nieuws voor waardebeleggers.

Roku presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 125%, ondanks het dieptepunt van £ 54,79 per aandeel in maart 2020 toen de impact van de COVID-19 crisis op zijn hoogtepunt was. Op het moment van schrijven heeft het op Nasdaq genoteerde bedrijf een marktkapitalisatie van £ 27,08 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld