IAG zegt dat het bedrijfsverlies in Q1 is afgenomen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 7, 2021
  • Het bedrijfsverlies van IAG wordt in Q1 teruggebracht tot £930 miljoen.
  • De holdingmaatschappij gaf geen richtlijnen voor het fiscale jaar 2021.
  • IAG verwacht dat de passagierscapaciteit in het tweede kwartaal ongeveer 25% zal bedragen.

International Consolidated Airlines Group SA (LON: IAG) zei vrijdag dat de aanhoudende coronavirus pandemie in het eerste kwartaal bleef wegen op de passagierscapaciteit. Ondanks beperkingen daalde het bedrijfsverlies in het eerste kwartaal.

IAG aandelen daalden met 1% op de markt die vrijdag open was, maar herstelden later het volledige intradag verlies. Het aandeel wisselt nu van hand tegen 207 pence per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar begonnen tegen een prijs per aandeel van een veel lagere 150 pence per aandeel. Lees meer over de kapitaalmarkten.

IAG’s leidraad voor passagierscapaciteit in Q2

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

IAG verwacht dat de passagierscapaciteit in het tweede kwartaal ongeveer 25% zal bedragen van het niveau van 2019. De prognose, zo voegde het eraan toe, is onzeker vanwege de COVID-19 crisis en is onderhevig aan herziening. In zijn eerdere rapport dat in februari werd gepubliceerd, had de Anglo-Spaanse multinational voor 2020 £ 6,0 miljard aan nettoverlies geboekt.

In vergelijking met 2019 bedroeg de passagierscapaciteit 19,6% in het eerste kwartaal. IAG rapporteerde £ 930 miljoen aan bedrijfsverlies in het eerste kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van een fors hoger bedrag van £ 1,62 miljard. Exclusief bijzondere posten, boekte de eigenaar van British Airways, Vueling en Iberia £ 990 miljoen aan bedrijfsverlies, vergeleken met £ 464,62 miljoen winst vorig jaar.

IAG genereerde £ 840,66 miljoen aan inkomsten in Q1. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de omzet een aanzienlijk hogere £ 3,99 miljard. De holdingmaatschappij van de luchtvaartmaatschappij heeft vrijdag afgezien van het geven van richtlijnen voor fiscaal 2021 vanwege de onzekerheid over COVID-19.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei InterContinental Hotels dat de activiteiten in het eerste kwartaal verbeterden toen de beperkingen in verband met het coronavirus een beetje begonnen af te nemen.

Opmerkingen van Chief Executive Luis Gallego

CEO Luis Gallego sprak echter het vertrouwen uit dat de vraag naar reizen in de tweede helft van het jaar zal herstellen. Gallego zei:

“We doen er alles aan om onze concurrentiepositie te versterken. We zijn er absoluut van overtuigd dat een veilige herstart van de reisindustrie kan plaatsvinden, zoals blijkt uit de wetenschappelijke gegevens. We zijn klaar om te vliegen, maar er is actie van de overheid nodig.”

Volgens IAG is het een nieuwe doorlopende kredietfaciliteit van 1,27 miljard pond (drie jaar) overeengekomen voor Aer Lingus, Iberia en British Airways. De gecommitteerde beveiligde faciliteit, zo benadrukte hij, blijft onbenut.

De International Consolidated Airlines Group presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 60%. Op het moment van schrijven heeft het in Londen genoteerde bedrijf een marktkapitalisatie van £ 10,27 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld