5 belangrijke punten uit het Q2 winstrapport van Tyson Foods

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 10, 2021
  • Tyson Foods verslaat de schattingen van Wall Street in Q2.
  • Tot dusver zijn meer dan 42.000 medewerkers van Tyson ingeënt.
  • Tyson Foods Inc verwacht dat de aangepaste rundvleesverkoop dit jaar zal verbeteren.

Tyson Foods Inc. (NYSE: TSN) rapporteerde maandag zijn financiële resultaten voor het fiscale tweede kwartaal, die de schattingen van analisten voor winst en omzet overtroffen. De grootste vleesverwerker in de VS schreef zijn sterke prestaties toe aan de sterke vraag naar kipproducten, aangezien hotels en restaurants in het hele land begonnen te heropenen.

1. Financiële prestaties

Tyson Foods zei dat het nettoresultaat in het tweede kwartaal 337,31 miljoen pond bedroeg (92 pence per aandeel). In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot een lager bedrag van £ 266,45 miljoen (73 pence per aandeel). Op aangepaste basis verdiende de Amerikaanse multinational 95 pence per aandeel in het tweede kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tyson Foods genereerde in het afgelopen kwartaal een omzet van £ 8,01 miljard, vergeleken met £ 7,72 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf £ 7,93 miljard aan omzet zou boeken in het tweede kwartaal en 82 pence aan aangepaste winst per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q3) had Tyson Foods £ 337,66 miljoen aan nettowinst geboekt.

2. Verkoop van individuele segmenten

Tyson Foods rapporteerde maandag een daling van 5,8% op jaarbasis in de rundvleesverkoop in het tweede kwartaal. De verkoop van kipproducten, zo voegde het toe, daalde met 3,2% in vergelijking met vorig jaar, terwijl de segmenten bereid voedsel en varkensvlees respectievelijk een daling van 4,2% en een daling van 0,5% noteerden.

In gerelateerd nieuws rapporteerde US Foods maandag ook een beter dan verwachte kwartaalomzet.

3. Andere opmerkelijke cijfers

Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport van Tyson Foods op maandag omvatten £ 1,84 miljard aan liquiditeit en £ 67,32 miljoen aan COVID-19 gerelateerde uitgaven. Tot dusver zijn meer dan 42.000 van zijn personeelsleden ingeënt. Het in Springdale gevestigde bedrijf verminderde zijn totale schuld in het tweede kwartaal met ongeveer £ 710 miljoen.

4. Richtlijnen voor fiscaal 2021

Voor het fiscale jaar 2021 voorspelt Tyson Foods dat zijn rundvleesverkoop (gecorrigeerd) zal verbeteren ten opzichte van het voorgaande boekjaar. Anderzijds zal de verkoop van kip en varkensvlees in 2021 naar verwachting onder druk blijven staan. Volgens het aan de NYSE genoteerde bedrijf zal de verkoop van bereide voedingsmiddelen dit jaar enigszins vergelijkbaar blijven met 2020.

5. Opmerkingen CEO Dean Banks

In een reactie op het financiële rapport zei CEO Dean Banks maandag:

“We zien een aanzienlijke inflatie in onze toeleveringsketen, wat waarschijnlijk zal leiden tot druk op de marges in de tweede helft van het jaar. We blijven gefocust op de factoren die we kunnen beheersen. Onze langetermijn vooruitzichten zijn rooskleurig aangezien de wereldwijde eiwitconsumptie blijft groeien, en we verwachten dat onze investeringen in capaciteitsuitbreiding, productinnovatie en technologie duurzame aandeelhouderswaarde zullen creëren.”

Impact op de aandelenkoers

De aandelen van Tyson Foods zijn maandag meer dan 0,5% gestegen in de premarket-handel. Het aandeel staat momenteel ongeveer 25% hoger op de markt vergeleken met het begin van het jaar. Op het moment van schrijven wordt Tyson Foods gewaardeerd op £ 20,37 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 14,52.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld