BioNTech’s COVID-19 vaccin verhoogde de omzet aanzienlijk

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 10, 2021
  • BioNTech rapporteert beter dan verwachte omzet in Q1 van 2021.
  • Het Duitse bedrijf voorspelt dit jaar £10,67 miljard aan inkomsten uit het COVID-19 vaccin.
  • BioNTech kiest Singapore als Zuid-Aziatisch hoofdkantoor voor de productie van mRNA-vaccins.

BioNTech (NASDAQ: BNTX) zei maandag zijn COVID-19 vaccin dat het samen met het in de VS gevestigde Pfizer Inc. heeft ontwikkeld, heeft bijgedragen aan het aanzienlijk verhogen van zijn inkomsten in het eerste kwartaal. BioNTech’s was het eerste coronavirus vaccin dat toestemming kreeg van toezichthouders.

De op Nasdaq genoteerde aandelen van BioNTech werden maandag met ongeveer 6,5% gestegen in premarket-handel. Inclusief de prijsactie, wisselt het aandeel nu van handen voor £ 140,67 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een veel lagere £ 60,66 per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De omzet van BioNTech in de eerste drie maanden van 2021 bedroeg £ 1,76 miljard, vergeleken met het cijfer een jaar geleden van een veel lagere £ 23,84 miljoen. FactSet Consensus voor zijn omzet in het eerste kwartaal werd beperkt tot £ 1,46 miljard.

De nettowinst van het biotechbedrijf in het afgelopen kwartaal bedroeg £ 970 miljoen, vergeleken met £ 45,95 miljoen vorig jaar. Bijgewerkte gegevens in de eerste week van april toonden aan dat het BioNTech vaccin na zes maanden een werkzaamheid van meer dan 91% had.

BioNTech kiest Singapore als hoofdkantoor in Zuid-Azië

BioNTech heeft maandag Singapore uitgekozen als Zuid-Aziatisch hoofdkantoor, waar het zijn mRNA-vaccins zal produceren. CEO Ugur Sahin zei:

“Het hebben van meerdere knooppunten in ons productienetwerk is een belangrijke strategische stap bij het uitbouwen van onze wereldwijde voetafdruk en capaciteiten. Met deze geplande mRNA-productiefaciliteit zullen we onze algehele netwerkcapaciteit vergroten en ons vermogen uitbreiden om onze mRNA-vaccins en therapieën te produceren en te leveren aan mensen over de hele wereld.”

BioNTech herhaalde vandaag dat zijn outputcapaciteit dit jaar 3 miljard doses zou bedragen en meer dan dat in 2022. Maandag besloot de Europese Unie om het BioNTech-Pfizer vaccin te gebruiken boven het vaccin dat door AstraZeneca werd vervaardigd.

BioNTech voorspelt £10,67 miljard aan inkomsten uit het COVID-19 vaccin

Biontech heeft meer dan 450 miljoen doses van het coronavirus vaccins geleverd aan circa 91 landen. Het Duitse bedrijf heeft overeenkomsten getekend om in de rest van 2021 nog eens 1,8 miljard doses te leveren.

Op basis van deze contracten wordt verwacht dat de aan COVID-19 vaccin gerelateerde inkomsten £ 10,67 miljard bedragen. BioNTech sprak maandag ook het vertrouwen uit dat zijn coronavirus vaccin ook effectief is tegen de nieuwe varianten van het griepachtige virus.

BioNTech presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 100%. Op het moment van schrijven wordt het Duitse biotechbedrijf geschat op £ 31,40 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 2.517,27.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld