Ford wilt 33 miljoen voertuigen lanceren die draadloze upgrades kunnen uitvoeren

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on mei 13, 2021
  • Ford zal tegen 2028 33 miljoen voertuigen uitrollen met mogelijkheden voor upgrades op afstand.
  • Het bedrijf zal enorme hoeveelheden gegevens kunnen verzamelen.
  • Met upgrades op afstand kunnen miljarden dollars worden bespaard.

Ford Motor Co. (NYSE: F) kondigde zijn plannen aan om tegen 2028 33 miljoen voertuigen uit te rollen met de technologie voor upgrades op afstand.

De aandelen van het bedrijf zijn sinds het begin van het jaar met 35% gestegen, tegenover 11% voor de S&P 500 index in dezelfde periode.

Belang van upgrades op afstand

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De mogelijkheid voor upgrades op afstand of over-the-air (OTA) opent potentiële nieuwe inkomstenstromen voor het bedrijf, aangezien het in staat zal zijn om gegevens te verzamelen over consumenten en commerciële klanten die miljoenen Ford-voertuigen bezitten op basis van de nieuwe technologie. Ford noemt zijn nieuwe over-the-air updatemogelijkheid “Power-Up”.

“Wij geloven dat data de nieuwe olie is”, zegt Alex Purdy, Director of Business Operations, Enterprise Connectivity bij Ford. “Het stelt ons in staat om een continue relatie met onze klant te hebben.”

Jim Farley, CEO van Ford, heeft het ook gehad over de toepassingen die data-analyse mogelijk maken, speciaal voor de commerciële klanten van het bedrijf, die deuren zouden kunnen openen voor miljarden dollars aan nieuwe inkomsten.

De technologie heeft ook het potentieel om miljarden dollars aan terugroep- en garantiekosten te besparen. Volgens het bedrijf heeft een OTA-update van de F-150 truck vanwege een probleem met het leeglopen van de batterij het bedrijf meer dan $ 20 miljoen bespaard.

Andere autofabrikanten hebben ook stappen ondernomen om voertuigen met de technologie uit te rollen om aanzienlijke upgrades op afstand mogelijk te maken. Tesla is echter een early mover in deze ruimte en voert al vele jaren draadloze upgrades door naar zijn vloten.

Ford’s plannen voor de korte termijn

De binnenkort te lanceren Bronco SUV zal OTA-mogelijkheden hebben.

Het bedrijf is ook van plan om de F-150 en Mach-E later dit jaar op afstand te updaten om een handsfree rijhulpsysteem mogelijk te maken, dat “Active Drive Assist” zal worden genoemd.

Dan zijn er plannen om de Alexa stemassistent van Amazon in de voertuigen op te nemen via een OTA update en een tekenblok en kindvriendelijke games voor het touchscreen van de Mach-E op afstand toe te voegen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld