Sanofi publiceert de resultaten van vaccinstudies

Door:
op May 18, 2021
Listen
  • Het COVID-19 vaccin van Sanofi laat veelbelovende resultaten zien.
  • De medicijnfabrikant zal verdergaan met een fase III-studie waarbij 35.000 volwassenen betrokken zijn.
  • Dr. Scott Gottlieb zegt dat de bijgewerkte richtlijnen van de CDC vaccinatie stimuleren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Sanofi (EPA: SAN) zei maandag dat haar kandidaat-vaccin voor COVID-19, ontwikkeld met de Britse GlaxoSmithKline (LON: GSK), veelbelovende resultaten liet zien in klinische onderzoeken in een vroeg stadium, wat de weg vrijmaakte voor een onderzoek in een laat stadium. Sanofi zei:

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

“De tussentijdse resultaten van fase II lieten 95% tot 100% seroconversie zien na een tweede injectie in alle leeftijdsgroepen en over alle doses heen, met aanvaardbare verdraagbaarheid en zonder zorgen over de veiligheid.”

Sanofi & GSK streven naar goedkeuring van het vaccin tegen het vierde kwartaal

Copy link to section

De fase III studie, voegde Sanofi eraan toe, zal deelname van meer dan 35.000 volwassenen uitnodigen. Bij positieve resultaten zal de goedkeuring voor het vaccin waarschijnlijk tegen het vierde kwartaal arriveren. Vorig jaar in december veroorzaakte het gebruik van het experimentele vaccin bij oudere volwassenen een inadequate immuunrespons als gevolg van een zwakke antigeenformulering, waardoor Sanofi en GSK hun proef moesten hervatten.

Sanofi’s wereldwijde hoofd van de medische afdeling voor vaccins, Su-Peing Ng, zei maandag:

“Interessant genoeg hebben we ook opgemerkt dat ons vaccin een hogere antilichaamrespons genereerde bij mensen met een eerdere COVID-19 infectie. We analyseren dit verder, omdat het kan suggereren dat ons vaccin als een mogelijke booster zou kunnen dienen.”

De Fase II-studie, volgens de twee geneesmiddelenfabrikanten, testte het vaccin niet tegen coronavirus varianten. De studie in een laat stadium zal het echter uitproberen tegen verschillende soorten, waaronder B.1.351. Sanofi aandelen sloten de reguliere sessie maandag iets minder dan 1% hoger op de aandelenmarkt.

Dr. Scott Gottlieb geeft commentaar op de bijgewerkte richtlijnen van CDC voor gezichtsmaskers

Copy link to section

In gerelateerd nieuws hebben de Centers for Disease Control and Prevention onlangs de eis opgeheven om maskers te dragen voor volledig gevaccineerde mensen in de meeste binnen- en buitenomgevingen. In een reactie daarop zei dr. Scott Gottlieb (voormalig FDA-commissaris) over de “Squawk Box” van CNBC:

“In juni zal niemand maskers dragen. Ik denk dat de prevalentie van COVID in juni in dit land voldoende laag zal zijn, en we zullen ons er gewoon geen zorgen over maken.”

Ondanks de aankondiging van CDC zijn staten en plaatsen nog steeds bevoegd om hun eigen beleid met betrekking tot maskers te implementeren. Volgens Gottlieb zullen de bijgewerkte richtlijnen van de CDC helpen bij het aanpakken van vaccinatie gerelateerde aarzeling bij Amerikanen. De stimulans, voegde hij eraan toe, zou de gevaccineerde populatie met wel 5% kunnen doen toenemen.

Gegevens van CDC toonden ook aan dat 47% van de bevolking van de Verenigde Staten tot nu toe ten minste één dosis van het COVID-19 vaccin heeft gekregen. Volgens de gegevens is 37% van de mensen volledig gevaccineerd.

In een reactie op de afname van nieuwe infecties in het hele land zei Gottlieb:

“Ik denk dat de prevalentie in het hele land echt aan het instorten is, en we zullen op een punt komen dat er heel weinig infecties zijn en het individuele risico voor een persoon laag is als je te maken hebt met een anderszins immunocompetent persoon.”

GSK UK Beurs Europa Farma Wereld