Vooruitblik op de inkomsten van Walmart en Target

Door:
op May 18, 2021
Listen
  • Walmart en Target rapporteren deze week kwartaalcijfers.
  • Target heeft een beter momentum dan Walmart, volgens Cowen analisten.
  • Walmart aandelen zijn tot nu toe 4,5% gedaald.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Retailreuzen Walmart (NYSE: WMT) en Target (NYSE: TGT) zullen naar verwachting respectievelijk dinsdagochtend en woensdagochtend kwartaalcijfers rapporteren. Beleggers zullen het rapport bekijken op tekenen van momentum, met name bij Walmart, aangezien de aandelen sinds het begin van 2021 met 4,5% zijn gedaald van zijn recente hoogste punt ooit van $ 217,39.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

WMT en TGT cijfers om naar te kijken

Copy link to section

Walmart zal naar verwachting $ 132,30 miljard (£ 93,83 miljard) aan inkomsten en $ 1,21 aan winst per aandeel rapporteren in het fiscale eerste kwartaal, volgens de FactSet-consensus. Ter vergelijking: het in Bentonville gevestigde bedrijf rapporteerde in hetzelfde kwartaal vorig jaar een omzet van $ 134,62 miljard en een winst per aandeel van $ 1,18.

Prognoses voor Target staan daarentegen op $ 21,55 miljard aan inkomsten en $ 2,14 aan winst per aandeel. Dit in vergelijking met $ 19,60 miljard aan inkomsten en 59 cent aan aangepaste winst per aandeel in hetzelfde kwartaal van fiscaal 2020.

Analist: Target heeft een beter momentum

Copy link to section

De analisten van Cowen blijven optimistisch over zowel Walmart als Target met een ‘Outperform’ rating voor beide namen. Maar Target kan om twee belangrijke redenen het grootste voordeel hebben.

Ten eerste zijn analisten van Cowen van mening dat recente overheidsuitgaven voor stimuleringsmaatregelen Target een grotere impuls zullen geven dan Walmart. Ten tweede geeft Cowen’s “Walmart + Deep Dive” onderzoek aan dat het abonnementsplatform van Walmart, Walmart+, het aantal gebruikers zag afnemen van 13 miljoen in februari tot 11,1 miljoen in maart.

Bezoekersgegevens: WMT versus TGT

Copy link to section

Almanac is een platform dat AI gebruikt om consumentengedrag te meten en te voorspellen via miljarden datapunten. Volgens gegevens die zijn afgeleid van Almanac, kunnen we zien dat het gerapporteerde kwartaal van Walmart sterk begon met een toename van het aantal bezoeken gedurende de week vanaf 20 februari. Bezoektrends keerden echter van koers en gingen terug naar beneden.

Zoals we in een vergelijkbare grafiek hieronder kunnen zien, laten gegevens van Almanac zien dat trends in doelbezoeken het gerapporteerde kwartaal afsloten met een toename in verkeer. Beleggers moeten op beide winstrapporten letten, aangezien de tegenovergestelde trends kunnen betekenen dat Target marktaandeel heeft gewonnen van Walmart. Op basis van de bevindingen van Cowen analisten dat Walmart momentum verliest in zijn online abonnementsservice, is het mogelijk dat Target veel bezoekers trekt ten koste van Walmart. Beleggers doen er verstandig aan om in de komende inkomstenrapporten op beide manieren naar bevestiging te zoeken.

Najarian: ‘TGT heeft nog ruimte om te presteren’

Copy link to section

In een reactie op waarom TGT aandelen het beter hebben gedaan dan WMT aandelen, zei CNBC persoonlijkheid en opmerkelijke handelaar Peter Najarian in “Halftime Report”:

“Ik denk dat het neerkomt op digitale verkoop en al die verschillende dingen die Target doet, die iedereen ook probeert te doen, maar de uitvoering van Target was uitzonderlijk. Als u de marge van Target vergelijkt met die van Walmart, komt deze niet eens in de buurt, omdat Target slechts 20% van zijn bedrijfsmodel in de kruideniersafdeling heeft. Het blijft deze partnerschappen dus doen. Het blijft het juiste doen, en vanuit bijna elk perspectief heeft Target nog steeds ruimte om beter te presteren.”

USA Beurs Detailhandel Noord-Amerika Wereld