Burger King haalt op 3 juni de kip sandwich naar het menu

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on mei 19, 2021
  • Burger King lanceert op 3 juni zijn kip sandwich, Ch'King.
  • De fastfoodketen probeert te differentiëren door elke sandwich met de hand te paneren.
  • Voor een beperkte tijd krijgen klanten die een Ch'King bestellen via de website/app een gratis Whopper.

Burger King zal zich aansluiten bij de zogenaamde ‘kipoorlogen’ met de lancering van zijn kip sandwich, Ch’King, op 3 juni.

Burger King maakt deel uit van de fastfoodholding Restaurant Brands International Inc (NYSE: QSR) die ook eigenaar is van de merken Popeye’s Louisiana Kitchen en Tim Hortons. Popeye’s zelf lanceerde zijn kip sandwich in augustus 2019 en was getuige van een omzetgroei met dubbele cijfers. Andere fastfoodketens, waaronder McDonald’s en Yum Brands’ KFC, zijn ook met hun eigen sandwiches deze kipoorlogen ingegaan.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aandelen van Restaurant Brands International worden momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 67, een stijging van 14% sinds het begin van het jaar en een stijging van 30% over de laatste periode van een jaar.

Burger King onderscheidt zich

Op de drukke markt met kip sandwiches probeert Burger King zich te onderscheiden door de kip met de hand te paneren. In een interview op CNBC zei Ellie Doty, Chief Marketing Officer van Burger King North America:

“We hebben echt de tijd genomen om het goed te doen, om de trainingen in het restaurant uit te voeren en ervoor te zorgen dat elk restaurant zijn eigen paneerstation goed had opgezet.”

Ze zei ook dat het bedrijf de afgelopen twee jaar aan het sandwichrecept werkte en sinds september 2020 aan het testen was.

Burger King is van plan de bekendheid van zijn nieuwste aanbod te vergroten en de verkoop te stimuleren met een speciale aanbieding. Vanaf de lancering op 3 juni en tot 20 juni krijgen klanten die een Ch’King bestellen via de website of app van Burger King gratis een Whopper.

Gestrekte toeleveringsketen voor kippen

Er is momenteel een tekort aan kip in het land vanwege de grote vraag naar kip sandwiches en het tekort aan arbeidskrachten. Doty zei dat Burger King “niet immuun” is voor die uitdagingen en voegde er verder aan toe.

“Door de tijd te nemen om dit goed te doen, hebben we ook de tijd genomen om ervoor te zorgen dat we een zeer robuuste toeleveringsketen hebben die is opgezet voor het hoofdscenario dat we voorspellen en voor andere die kunnen gebeuren.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld