Waarom wedden hedgefondsen meer op privébedrijven?

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on mei 19, 2021
  • Hedgefondsen versterken hun aanwezigheid op de particuliere markten.
  • Ze willen een deel van de winst aangezien privébedrijven steeds vaker publiek worden.
  • Particuliere investeringen bieden de mogelijkheid om hogere vergoedingen in rekening te brengen.

Hedgefondsen investeren hun kapitaal al enkele jaren in privébedrijven omdat ze de winstkansen niet willen missen met bedrijven die langer privé blijven. Maar nu versterken ze hun aanwezigheid op de privémarkten verder. Laten we eens kijken naar enkele redenen voor de recente trends.

Winstgroei

Particuliere bedrijven zijn de afgelopen jaren in een snel tempo naar de beurs gegaan en bieden investeerders de mogelijkheid om binnen te komen terwijl bedrijven nog steeds privé zijn en vertrekken naarmate de bedrijven stijgen nadat ze naar de beurs zijn gegaan.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tot dusverre dit jaar heeft de dollarwaarde van geregistreerde aandelenaanbiedingen, hetzij via beursintroducties, speciale acquisitiebedrijven en vervolgovereenkomsten, een jaarlijks gemiddelde van $ 290 miljard dat in de VS op de markt kwam in de periode van 2011-2020.

Verbeterde liquiditeit op de secundaire markten

Fondsbeheerders maken zich nog steeds zorgen over de liquiditeit van hun beleggingen, na hun ervaring in de financiële crisis van 2007-2008, toen het voor de klanten moeilijk werd om hun geld terug te krijgen.

De beheerders beweren echter dat de liquiditeit op de secundaire markten in de loop van de jaren is verbeterd en dat het dus gemakkelijker is om door de markten te navigeren wanneer de particuliere bedrijven naar de beurs gaan.

Craig Bergstrom, Managing Partner en Chief Investment Officer bij de $ 8 miljard hedgefondsinvesteerder Corbin Capital Partners LP, zei het volgende over het thema van hedgefondsen die in particuliere bedrijven investeren:

‘Het is niet per definitie een goed idee – het is niet: ‘Hoe koop ik hier zoveel mogelijk van?’ Maar er zijn een aantal posities die we met veel succes hebben zien uitspelen.”

Mogelijkheid om hogere kosten in rekening te brengen

Voor sommige managers stelt de mogelijkheid om in privébedrijven te investeren hen in staat om hogere vergoedingen aan hun klanten in rekening te brengen. Zo bood SkyBridge Capital van Anthony Scaramucci potentiële klanten aandelen aan in het Zweedse betalingsbedrijf Klarna Holding AB tegen een plaatsingsvergoeding van 7,5% en een prestatievergoeding van 20%, terwijl de maximale vergoedingen die SkyBridge voor zijn standaard producten in rekening brengt 1,5% bedragen voor beheervergoedingen en 10% voor prestaties.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld