De aandelenkoers van Lordstown bevindt zich in een vrije val

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 21, 2021
  • Het aandeel Lordstown daalde gisteren met 15% en daalt met 6% in de premarket-handel.
  • Het aandeel daalde nadat Ford zijn F-150 pick-up truck onthulde.
  • Het ontving ook een tariefverlaging van Wolfe Research.

De aandelenkoers van Lordstown Motors (NASDAQ: RIDE) staat onder druk boven de kwartaalwinst. Het aandeel daalde donderdag met 15%, waardoor de totale verliezen sinds het begin van het jaar meer dan 78% bedragen. Erger nog, het aandeel daalt met meer dan 6% in premarket-handel.

Waarom de aandelen van Lordstown Motors crashen

Lordstown Motors heeft het zwaar gehad als beursgenoteerd bedrijf. In 2020, toen veel investeerders haastten om in EV bedrijven te investeren, steeg het aandeel van het bedrijf van $ 10 naar $ 30, waardoor het bedrijf op meer dan $ 3 miljard werd gewaardeerd. Dat was een relatief prijzige waardering voor een bedrijf dat nog nooit een auto heeft verkocht.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Eerder deze week sprong het aandeel omhoog nadat geruchten de ronde deden dat het bedrijf in juni een Lordstown week zou plannen. Het evenement van een week zou plaatsvinden op het hoofdkantoor van het bedrijf in Ohio. Het evenement omvat fabrieksrondleidingen, testen en andere presentaties.

Als zodanig waren investeerders optimistisch over de updates en informatie die het bedrijf tijdens het evenement zou verstrekken.

Het enthousiasme verdween donderdag om twee redenen. Eerst presenteerde Ford zijn elektrische F-150 truck die goede eerste recensies kreeg, onder meer van Joe Biden. Het belangrijkste is dat de prijsklasse voor de nieuwe truck beter zal zijn dan die van Lordstown’s Endurance truck. Het begint bij $ 40.000, wat competitiever is dan dat van de Endurance, die begint bij $ 52.000. Daarom zijn analisten van mening dat veel kopers zullen kiezen voor Ford in plaats van de nieuwere van Lordstown.

Ten tweede daalde het aandeel na een ratingverlaging van Wolf Research. In een nota verlaagden analisten de rating van een hoogste punt van $ 27 naar slechts $ 1. In april verlaagden analisten van Goldman Sachs de aandelen van $ 21 naar $ 10, terwijl die van Morgan Stanley veranderden van $ 18 naar $ 12.

Vooruitkijkend, zal de aandelenkoers van Lordstown reageren op de kwartaalwinst van het bedrijf die naar buiten komen nadat de markt op vrijdag is gesloten. Er valt niet veel te verwachten aangezien het bedrijf nog geen geld opbrengt. Daarom zullen analisten op zoek zijn naar een update van het management over de voortgang en de reactie op Ford.

Analyse van de aandelenkoers van Lordstown Motors

Lordstown stock price
RIDE stock price chart

De dagelijkse grafiek toont de gevaren die de aandelenkoers van RIDE de laatste tijd heeft doorgemaakt. Na een stijging naar $ 31,7 in september, stuiterde het aandeel in oktober terug naar $ 30 en crashte vervolgens naar $ 12,8. Door dit te doen, vormden de aandelen een M-patroon met een neklijn van $ 12,80.

Vandaag gaan de aandelen door met het tenietdoen van een deel van de winsten die eerder deze week zijn geboekt. De aandelen liggen ook onder de 100 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de RSI uit het oververkochte niveau van 30 is gekomen.

Daarom is er een mogelijkheid dat het aandeel zal blijven dalen, aangezien bears zich richten op het wekelijkse dieptepunt op $ 6,60. Verdere dalingen onder deze prijs zullen het aandeel naar $ 5 duwen.

We bevinden ons echter niet in normale marktomstandigheden vanwege activiteiten op sociale mediaplatforms zoals Reddit. Als zodanig is er een mogelijkheid dat handelaren het aandeel binnenkort aanzienlijk hoger zullen duwen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld