Handelaar: Koop Apple aandelen om deze 4 redenen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 21, 2021
  • Todd Gordon ziet Apple als een goede koop in de aanloop naar de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie.
  • Zowel technische als fundamentele factoren duiden op een opwaartse beweging.
  • Het aandeel van Apple is meer dan 10% lager dan in januari vorig jaar.

Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) staat momenteel meer dan 10% lager op de aandelenmarkt in vergelijking met het hoogste punt sinds vorig jaar van $ 143,16 per aandeel (£ 101,17 per aandeel) in de laatste week van januari. Op CNBC’s “Trading Nation” zei de oprichter van TradingAnalysis.com, Todd Gordon, dat de komende weken een reeks positieve katalysatoren voor Apple zouden kunnen brengen.

Gordon noemde vier redenen waarom hij denkt dat het een goede gelegenheid is om Apple aandelen te kopen, voorafgaand aan de wereldwijde ontwikkelaarsconferentie die gepland staat voor de eerste week van juni.

1. Technische analyse

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Apple is in consolidatie geweest, waarbij het aandeel een patroon van vijf golven afdrukte dat Gordon ziet als een teken dat er een opwaartse beweging in het verschiet ligt.

“Het lijkt erop dat we vanuit dit consolidatiepatroon hoger kunnen gaan duwen. Als we breken onder $ 116,20, is dit patroon ongeldig. Ik zou dat als stop loss gebruiken. Ik denk dat het voordeel, het gebruik van meerdere projecties die we gebruiken, je net ten zuiden van $ 200 in Apple oplevert. Ik denk dat dat de komende zes tot negen maanden bij Apple kan gebeuren.”

2. Fundamenten

Fans van Apple Watch, iPad, Mac en Apple TV krijgen waarschijnlijk nieuwe besturingssystemen voor hun apparaten tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie volgende maand. Naar verluidt zullen later dit jaar ook een opnieuw ontworpen MacBook Pro en een langverwachte iPhone 13 worden uitgebracht.

Dus de basisprincipes, zei Gordon, suggereren allemaal dat Apple de komende maanden naar het noorden zal gaan. Om zijn stelling verder te versterken, gaf hij ook een samenvatting van de marketingprestaties van Apple in het tweede kwartaal en het aandeel van 30% in de markt voor 5G-smartphones.

3. Marktdynamiek

Gordon erkende de recente terugval in technologieaandelen, maar zei:

“Na de eerste stijging in maart 2021 zijn de opbrengsten nergens heen gegaan. Ze zijn net twee maanden opzij gegaan. We zien misschien een stijging van de rentetarieven, maar ik denk dat de markt dat begint te verwachten, en de eerste schok van een scherpe rentestijging zal niet zo drastisch zijn als we zien dat deze blijft stijgen.”

4. Sectorrotatie

Verwijzend naar een grafiek met SPDR ETF’s voor financiën, materialen, discretionaire dienstverlening en technologie, zei Gordon:

“Eind april en begin mei zagen we een zeer grote verschuiving naar financiën en materialen. We beginnen een heel mooie beweging in technologie te zien. Terwijl we naar het blauwe kwartaal gaan, is dit het verbeterings kwartaal. Dit is het vroege teken van een mogelijke rotatie. “

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld