Vir Biotechnology ontvangt een EUAvoor zijn COVID-19 medicijn

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 27, 2021
  • De Amerikaanse FDA keurt de Vir-GSK COVID-19 behandeling (Sotrovimab) goed voor gebruik in noodgevallen.
  • De EUA is van toepassing op de behandeling van milde tot matige COVID-19 patiënten.
  • De marketingaanvraag zal in H2 van 2021 worden ingediend.

Vir Biotechnology Inc (NASDAQ: VIR) aandelen stegen woensdag ongeveer 10% in de handel buiten kantooruren, omdat het bedrijf een noodtoestemming voor zijn COVID-19 medicijn ontving van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

De goedkeuring van de federale instantie voor Sotrovimab (VIR-7831) die het biotechbedrijf in samenwerking met GlaxoSmithKline heeft ontwikkeld, is van toepassing op pediatrische patiënten en volwassenen met een hoog risico voor de behandeling van milde tot matige COVID-19. GSK werkte ook samen met Sanofi om een ander COVID-19 vaccin te ontwikkelen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de gezondheidsregelgever mag het medicijn tegen monoklonale antilichamen niet worden gebruikt bij patiënten die zuurstoftherapie nodig hebben of die anderszins in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege COVID-19.

Sotrovimab zal de komende weken beschikbaar zijn

In een gezamenlijke verklaring spraken de twee bedrijven het vertrouwen uit dat Sotrovimab de komende weken beschikbaar zal zijn als behandeling voor het coronavirus. De marketingaanvraag voor het medicijn, voegde ze eraan toe, zal in de tweede helft van 2021 bij de FDA worden ingediend.

Regeneron Pharmaceuticals kreeg eind vorig jaar ook toestemming voor gebruik in noodgevallen voor zijn vergelijkbare COVID-19 therapie van de Amerikaanse FDA. De geneesmiddelenregulator van de EU keurde Sotrovimab vorige week goed als COVID-19 behandeling bij hoogrisicopatiënten die geen aanvullende zuurstof nodig hebben.

Opmerkingen van CEO George Scangos

In een reactie op het nieuws zei CEO George Scangos van Vir Biotech:

“Onze onderscheidende wetenschappelijke benadering heeft geleid tot een enkel monoklonaal antilichaam dat, op basis van een tussentijdse analyse, resulteerde in een vermindering van 85% in het aantal ziekenhuisopnames of sterfgevallen door alle oorzaken, en heeft in vitro aangetoond dat het werkzaam blijft tegen alle bekende varianten, waaronder de opkomende variant uit India. Ik geloof dat Sotrovimab een cruciale nieuwe behandelingsoptie is in de strijd tegen de huidige pandemie en mogelijk ook voor toekomstige uitbraken van coronavirus. Bij Vir streven we er niet alleen naar om een klinisch effectieve therapie voor COVID-19 te leveren, maar ook om effectieve therapie te bieden tegen SARS-CoV-2 varianten en mogelijke pandemieën in de toekomst.”

Vir Biotech’s prestaties op de aandelenmarkt

Vir Biotechnology verloor echter de winst van gisteravond voordat de markt donderdag openging. Het aandeel wisselt momenteel van hand tegen $ 43,49 per aandeel, vergeleken met het hoogste punt sinds vorig jaar van $ 83,07 per aandeel in de laatste week van januari. Ter vergelijking: Vir was het jaar begonnen met een prijs per aandeel van een veel lagere $ 26,75.

Vir Biotechnology presteerde vorig jaar enorm optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 120%. Op het moment van schrijven heeft het in San Francisco gevestigde bedrijf een marktkapitalisatie van $ 5,69 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld