GBP/USD voorspelling: is de pond een koop of verkoop in juni?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 31, 2021
  • Het GBP/USD paar maakte de afgelopen maanden een sterk bullish momentum door.
  • Het zweeft in de buurt van het hoogste niveau sinds 2018.
  • De nadruk zal liggen op de acties van de Bank of England en de Fed.

De GBP / USD ligt op schema voor de tweede opeenvolgende maand van winst, aangezien investeerders wedden op het herstel van de Britse economie. Het wordt verhandeld op 1,4176, wat dicht bij het hoogste niveau sinds april 2018 ligt. Het is ook met meer dan 24% gestegen vanaf het laagste niveau in 2020.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Britse pond springt

De Britse pond heeft de afgelopen maanden een sterke trend doorgemaakt, omdat beleggers voorspellen dat het VK een sterk economisch herstel zal hebben.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De recente cijfers uit het VK waren inderdaad relatief sterk. Het werkloosheidspercentage is bijvoorbeeld gedaald tot 4,9%, terwijl de detailhandel en de inflatie zijn gestegen naarmate het land is blijven heropenen.

Ook de activiteiten in de maak- en dienstensector zijn de afgelopen weken gestegen. Bedrijven als Cineworld, die honderden theaterketens in de VS runnen, hebben inderdaad een sterke vraag naar hun diensten gemeld.

Het VK zal in juni van dit jaar ook volledig heropenen. Behoudens een heropleving van de pandemie, zou het land een sterke vraag naar de economie kunnen zien.

Deze maand zal de GBP / USD reageren op verdere gegevens uit het Verenigd Koninkrijk. Deze omvatten cijfers zoals detailhandelsverkopen, inflatie en BBP cijfers. Het belangrijkste is dat het zal reageren op het rentebesluit van de Bank of England (BOE) dat op 24 juni zal plaatsvinden. Dit zal een belangrijke beslissing zijn, aangezien analisten verwachten dat de bank zal beginnen met het afbouwen van haar grote kwantitatieve versoepelingsprogramma.

Ondertussen zal de GBP / USD ook reageren op de gebeurtenissen in de Verenigde Staten. De grootste drijfveer zal het rentebesluit van de Federal Reserve zijn dat op 16 juni zal plaatsvinden. Op basis van de recente commentaren zal de bank haar beleid waarschijnlijk ongewijzigd handhaven. Het paar zal ook reageren op de laatste werkgelegenheidcijfers, inflatie, detailhandelsverkopen en de voortdurende beraadslagingen over stimuleringsmaatregelen uit de VS.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD
GBP/USD grafiek

De wekelijkse grafiek laat zien dat de GBP / USD de afgelopen weken een gestage opwaartse trend heeft doorgemaakt. Het paar heeft een oplopend kanaal gevormd dat in rood wordt weergegeven en nadert ook het belangrijke weerstandsniveau op 1.4380, het hoogste niveau sinds april 2018. Het wordt ook ondersteund door de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA).

Daarom zal het paar waarschijnlijk het momentum in juni behouden, nu bulls de weerstand op 1.4380 richten. Een daling tot onder 1,3670 zal deze trend echter tenietdoen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld