B&M zegt dat de winst voor belastingen verdubbeld is

Door:
op Jun 3, 2021
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • B&M rapporteert £525,4 miljoen winst vóór belastingen voor fiscaal 2021.
  • De omzet van de gemaksretailer steeg tot £4,80 miljard.
  • B&M kondigde donderdag 13 pence per aandeel aan slotdividend aan.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

B&M European Value Retail (LON: BME) zei donderdag dat de winst vóór belastingen in het fiscale jaar 2021 met meer dan 100% is gestegen, aangezien de COVID-19 crisis zorgde voor een sterke stijging van de inkomsten.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

B&M’s omzet stijgt naar £ 4,80 miljard

Copy link to section

B&M rapporteerde £ 525.400.000 van de winst vóór belastingen over het boekjaar dat op 27 maart gesloten werd. In fiscaal 2020 was de winst voor belastingen gemaximeerd op £ 252 miljoen. De Britse variëteitwinkelketen genereerde in het fiscale jaar 2021 £ 4,80 miljard aan inkomsten, vergeleken met £ 3,81 miljard een jaar geleden.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat B&M £ 502,3 miljoen aan volledige winst vóór belastingen en £ 4,77 miljard aan inkomsten zou behalen. In afzonderlijk nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei evenementenorganisator Informa plc dat het op schema lag om zijn doel van ten minste £ 1,7 miljard aan omzet dit jaar te bereiken.

B&M aandelen gingen donderdag meer dan 1% omlaag op de aandelenmarkt en verloren de komende uren nog eens 3%. Inclusief de prijsactie wisselt het nu van hand tegen 540 pence per aandeel. Dit is te vergelijken met een record van 601 pence per aandeel sinds medio februari.

B&M presteerde vorig jaar redelijk positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van iets minder dan 30%. Op het moment van schrijven heeft het in Luxemburg gevestigde bedrijf een marktkapitalisatie van £ 5,38 miljard en een koers-winstverhouding van 20,59.

B&M declareert 13 pence per aandeel slotdividend

Copy link to section

B&M kondigde donderdag 13 pence per aandeel aan slotdividend aan, waardoor de uitkering voor het hele jaar steeg tot 17 pence per aandeel. In het vorige boekjaar had het een lagere 8,1 pence per aandeel aan slotdividend vastgesteld.

Ook sprak de gemaksretailer het vertrouwen uit dat vergelijkbare verkopen in de eerste negen weken van het lopende jaar (fiscaal 2022) veerkracht vertoonden. In dezelfde periode vorig jaar was de vergelijkbare omzet echter 1% hoger. B&M benadrukte donderdag dat het versoepelen van de COVID-19 beperkingen waarschijnlijk zal leiden tot een daling van de vergelijkbare omzet in fiscaal 2022 op jaarbasis.

In een reactie op de financiële update zei CEO Simon Arora donderdag:

Het afgelopen jaar was een uitzonderlijk jaar. Na de afgelopen 12 maanden met succes te hebben genavigeerd, geloof ik dat de B&M Group er nog sterker uit is gekomen. Vooruitkijkend zijn er veel onzekerheden, aangezien de samenleving langzaam uit de lockdown komt en handelspatronen waarschijnlijk een groot deel van het jaar onvoorspelbaar zullen zijn.

UK Beurs Detailhandel Europa Wereld