Dit is waarom FireEye aandelen donderdag met 10% daalden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 3, 2021
  • FireEye verkoopt zijn productactiviteiten aan een investeerdersgroep.
  • De deal in contanten van $1,2 miljard wordt naar verwachting in Q4 van 2021 afgerond.
  • Het aandeel FireEye zakte donderdagochtend met 10% op de aandelenmarkt.

De aandelen van FireEye Inc (NASDAQ: FEYE) daalden donderdagochtend met ongeveer 10% toen het cyberbeveiligingsbedrijf een definitieve overeenkomst aankondigde met de door Symphony Tech geleide investeerdersgroep om zijn productenactiviteiten te verkopen voor $ 1,2 miljard in contanten vóór transactiegerelateerde kosten en belastingen.

De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 afgerond

FireEye’s Products-activiteiten omvatten netwerk-, e-mail- en cloudbeveiligingsproducten, die zullen worden gescheiden van de cyberforensische eenheid, Mandiant Solutions, na voltooiing van de transactie die wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2021.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het in Californië gevestigde bedrijf had Mandiant in 2014 overgenomen voor ongeveer $ 1 miljard. De overeenkomst met een consortium onder leiding van Symphony Technology Group (STG) zal Mandiant opnieuw vestigen als een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf.

Volgens CFO Frank Verdecanna van FireEye zal het bestaande personeelsbestand vrijwel gelijk worden verdeeld tussen Mandiant en STG. FireEye heeft Goldman Sachs aangesteld als financieel adviseur voor de deal en Wilson Sonsini Goodrich & Rosati als juridisch adviseur. STG koos daarentegen Jefferies en UBS Investment Bank als financiële adviseurs en Paul Hastings als juridisch adviseur.

In afzonderlijk nieuws uit de Verenigde Staten accepteerde Meredith Corp een herzien bod ($ 16,99 per aandeel) van Gray Television voor zijn lokale mediagroep.

Het bestuur van FireEye keurt inkoop van eigen aandelen voor $500 miljoen goed

In een reactie op het nieuws zei CEO Kevin Mandia van FireEye in een interview met Reuters:

“We zijn van mening dat deze scheiding onze snelgroeiende Mandiant Solutions activiteiten zal ontsluiten en beide organisaties in staat zal stellen klanten beter van dienst te zijn. Na sluiting zullen we ons exclusief kunnen concentreren op het opschalen van onze intelligentie en eerstelijnsexpertise via het Mandiant Advantage platform, terwijl de FireEye Products “Het bedrijf zal prioriteit kunnen geven aan investeringen in zijn cloud-first beveiligingsproductportfolio. STG’s focus op het voeden van innovatieve marktleiders op het gebied van software en cyberbeveiliging maakt hen een ideale partner voor FireEye Products. We kijken uit naar onze relatie en samenwerking op het gebied van dreigingsinformatie en expertise.”

FireEye benadrukte ook dat het bestuur het groene signaal had gegeven voor de inkoop van aandelen tot $ 500 miljoen. Aandelen van het bedrijf zijn donderdag geopend voor $ 20,37 op de aandelenmarkt en wisselen momenteel van hand voor $ 19,33. Ter vergelijking: FireEye was het jaar 2021 begonnen met een prijs per aandeel van $ 21,86.

FireEye presteerde vorig jaar grotendeels positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van ongeveer 30%. Op het moment van schrijven heeft het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf een marktkapitalisatie van $ 4,60 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld