CrowdStrike en Broadcom rapporteren kwartaalresultaten

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 4, 2021
  • CrowdStrike rapporteert marktconforme resultaten voor FQ1.
  • Broadcom overtreft de schattingen van Wall Street in het tweede kwartaal.
  • CRWD steeg met 3% in de handel na sluitingstijd en AVGO zakte 1%.

CrowdStrike Holdings Inc (NASDAQ: CRWD) steeg donderdag met 3% tijdens de uitgebreide handel, nadat het bedrijf marktconforme kwartaalresultaten rapporteerde.

CrowdStrike’s Q1 financiële resultaten

CrowdStrike rapporteerde een verlies van $85 miljoen (£60,27 miljoen) in het eerste fiscale kwartaal, wat neerkomt op 38 cent per aandeel tegenover het verlies van 19,2 miljoen dollar van vorig jaar of 9 cent per aandeel. Op gecorrigeerde basis verdiende het 10 cent per aandeel, vergeleken met 2 cent per aandeel in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het cyberbeveiligingstechnologiebedrijf genereerde $ 302,8 miljoen aan inkomsten – een stijging ten opzichte van $ 178,1 miljoen vorig jaar. Analisten hadden een omzet van $ 291,5 miljoen en een aangepaste winst per aandeel van 5 cent voorspeld. In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde Slack Technologies Inc donderdag na de bel ook zijn kwartaalcijfers.

CrowdStrike verwacht nu een hogere 7 tot 9 cent van de aangepaste winst per aandeel in het tweede kwartaal en tot $ 324,4 miljoen aan inkomsten. Analisten, aan de andere kant, vragen om $ 310,6 miljoen aan inkomsten en 6 cent aangepaste winst per aandeel. Op jaarbasis staat CrowdStrike nu ongeveer 9% hoger op de aandelenmarkt. Het heeft een marktkapitalisatie van $ 48,76 miljard.

Broadcom’s Q2 financiële resultaten

Broadcom Inc (NASDAQ: AVGO) rapporteerde donderdag ook zijn financiële resultaten voor het fiscale tweede kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. De aandelen van het bedrijf daalden minder dan 1% in de handel na sluitingstijd.

Het productiebedrijf van halfgeleiders noteerde een nettowinst van $ 1,42 miljard ($ 3,30 per aandeel) vergeleken met een jaar geleden van $ 488 miljoen ($ 1,17 per aandeel). Op aangepaste basis verdiende het $ 6,62 per aandeel – een stijging ten opzichte van $ 5,14 per aandeel in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar.

Broadcom genereerde in het afgelopen kwartaal $ 6,61 miljard aan inkomsten, vergeleken met $ 5,74 miljard vorig jaar. Volgens FactSet hadden experts een omzet van 6,51 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 6,43 dollar voorspeld.

Andere opmerkelijke cijfers zijn onder meer een jaar-op-jaar stijging van 20% in de kwartaalverkopen van chips en een groei van 4% in de verkoop van infrastructuursoftware. Beide segmenten overtroffen de schattingen van analisten. Het in San Jose gevestigde bedrijf had in het voorgaande kwartaal (Q1) ook de marktramingen overtroffen.

Voor het fiscale derde kwartaal voorspelt Broadcom nu $ 6,75 miljard aan inkomsten. Ter vergelijking: in plaats daarvan pleiten analisten voor een lagere $ 6,59 miljard. Broadcom is nu iets minder dan 10% gestegen op de aandelenmarkt sinds het begin van het jaar. Het wordt gewaardeerd op ongeveer $ 190 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 53,92.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld