Dit is waarom DocuSign vrijdag met 17% steeg

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 4, 2021
  • DocuSign overtreft de schattingen van Wall Street in het eerste fiscale kwartaal.
  • CEO Dan Springer bespreekt het Q1 rapport bij CNBC's "TechCheck".
  • DocuSign Inc steeg vrijdag 17% op de aandelenmarkt.

DocuSign Inc (NASDAQ: DOCU) steeg vrijdag met 17% op de aandelenmarkt, aangezien het bedrijf financiële resultaten voor het eerste kwartaal rapporteerde die de schattingen van Wall Street overtroffen.

DocuSign’s Q1 financiële resultaten

DocuSign rapporteerde een verlies van $ 8,4 miljoen (£ 5,93 miljoen) in het eerste fiscale kwartaal, wat neerkomt op 4 cent per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg het verlies 47,8 miljoen dollar of 26 cent per aandeel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op gecorrigeerde basis verdiende het in San Francisco gevestigde bedrijf 44 cent per aandeel, vergeleken met 12 cent per aandeel een jaar geleden. DocuSign genereerde in het eerste kwartaal een omzet van $ 469,1 miljoen, een stijging ten opzichte van $ 297 miljoen vorig jaar. In het voorgaande kwartaal (Q4) was de omzet met 57% gestegen.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf $ 437,6 miljoen aan inkomsten en 28 cent aangepaste winst per aandeel zou behalen. Voor het volledige boekjaar verwacht DocuSign nu een omzet van $ 2,04 miljard tegenover de FactSet-consensus van $ 1,99 miljard.

DocuSign opende vrijdag voor $ 210 per aandeel op de aandelenmarkt en wisselt momenteel van hand voor $ 227 per aandeel. Dit in vergelijking met een hoogtepunt van $ 265 per aandeel in februari van dit jaar. Het aandeel presteerde vorig jaar enorm positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 200%. Op het moment van schrijven heeft het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf een marktkapitalisatie van $ 44,14 miljard.

CEO Dan Springer’s opmerkingen bij CNBC’s “TechCheck”

DocuSign zei dat het aantal klanten het afgelopen kwartaal een record heeft bereikt, ondanks de versoepeling van de COVID-19 beperkingen. In reactie daarop zei CEO Dan Springer op CNBC’s “TechCheck”:

“We schrijven het toe aan de vraag van de klant. Steeds meer bedrijven richten zich op het digitaal transformeren van hun bedrijf. Of dat nu in de pandemie of post-pandemie is, ze willen profiteren van deze digitale technologieën waarmee ze geld kunnen besparen, betere klantervaringen kunnen bieden en sneller inkomsten kunnen genereren.”

De CEO sprak verder zijn vertrouwen uit dat het aantal klanten in de toekomst zal blijven groeien. DocuSign bereikte de mijlpaal van een miljoen klanten in het eerste kwartaal, maar Springer benadrukte dat ze nog niet eens 10% van de adresseerbare markt hebben bereikt. “De kans is er, het gaat echt om de uitvoering”, zei hij.

Volgens de CEO behoort DocuSign tot wat hij een “anywhere economy” noemde. De versoepeling van de pandemiegerelateerde beperkingen en de terugkeer naar kantoren, voegde hij eraan toe, vormt geen grote bedreiging voor ons bedrijf.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld