Jeff Bezos zal naar de ruimte vliegen: ‘Het is een droom voor mij’

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on jun 7, 2021
  • Jeff Bezos heeft aangekondigd dat hij een passagier zal zijn op de volgende ruimtevlucht van Blue Origin.
  • Hij zal worden vergezeld door zijn broer en een andere persoon.
  • Jeff Bezos zal aandeelhouders van Amazon op het puntje van hun stoel hebben.

Jeff Bezos, CEO van Amazon Inc. (NASDAQ: AMZN) heeft vandaag in een Instagram bericht aangekondigd dat hij passagier zal zijn op de volgende vlucht van zijn volledige ruimtevaartbedrijf Blue Origin, die op 20 juli vanuit West-Texas zal worden gelanceerd.

In de video op Instagram zei Bezos:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Ik wil met deze vlucht mee omdat ik dit mijn hele leven al heb willen doen. Het is een avontuur. Het is een droom voor mij.”

Bezos zal op 5 juli terugtreden als Chief Executive Officer bij Amazon en de titel van uitvoerend voorzitter op zich nemen, terwijl zijn oude luitenant Andy Jassy de CEO positie overneemt.

De aandelen van Amazon zijn in de ochtendhandel met ongeveer 0,3% gedaald. Het aandeel is ook relatief vlak sinds het begin van het jaar, maar steeg met ongeveer 26% voor de daaropvolgende periode van een jaar.

Is dit een risico waar AMZN aandeelhouders over moeten nadenken?

Sara Fisher, verslaggever bij Axios, was op CNBC om te praten over de beslissing van Bezos en ze zei:

“Naar de ruimte gaan is een risico. Aan het eind van de dag zijn al deze tests in het geheim gedaan. We weten niets van de veiligheidsmaatregelen. Als Jeff Bezos echter denkt dat hij het risico kan nemen om zijn broer mee te nemen, ben ik er vrij zeker van dat hij denkt dat het veilig is, maar ik weet dat ik op het puntje van mijn stoel zou zitten als ik een aandeelhouder van Amazon was.”

CNBC’s ruimteverslaggever Michael Sheetz zei echter dat de Blue Origin meer dan een dozijn onbemande succesvolle testvluchten heeft uitgevoerd en voegde eraan toe dat dit een van de veiligste ruimtevaartuigen is die momenteel vliegt en dat het ook niet helemaal in een baan om de aarde gaat, wat het risico aanzienlijk vermindert.

Wie zit er nog meer op de vlucht?

Bezos zal worden vergezeld door zijn broer, Mark Bezos, op de eerste menselijke ruimtevlucht van het ruimtebedrijf en een ander bemanningslid, die de winnaar van een veiling zal zijn. Het hoogste bod staat momenteel op 2,8 miljoen dollar en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money