Analist over Uber: ‘kans op federale wetgeving is minimaal’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 10, 2021
  • De vraag naar het delen van ritten herstelt zich iets sneller dan de verwachtingen.
  • Uber heeft in de 2e helft van mei 70.000 nieuwe chauffeurs toegevoegd.
  • Het bedrijf kondigde eerder dit jaar $250 miljoen aan stimulansen voor chauffeurs aan.

Evercore ISI’s allereerste technologie-, media- en telecomconferentie op woensdag zag deelname van opmerkelijke namen als Expedia, Roku, Grab, Next Door en Uber Technologies Inc (NYSE: UBER).

Mark Mahaney’s opmerkingen bij CNBC’s “Squawk Box”

Senior managing director Mark Mahaney van het investeringsbankbedrijf vatte de opmerkingen van Uber in de conferentie bij CNBC’s “Squawk Box” als volgt samen:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Het lijkt erop dat de vraag naar het delen van ritten iets sneller herstelt dan de verwachtingen van de straat, maar het is belangrijk. Uber Eats blijft ondanks de heropening van de economie iets sneller groeien dan verwacht. Hun advertentieactiviteiten in de VS lijken ook iets beter te volgen dan verwacht. Uber, als een bedrijf dat niet winstgevend is, heeft alle inkomstenstromen met hoge marges nodig die ze kunnen krijgen. Reclame is er daar één van. Wat de regelgeving betreft, is de kans op federale wetgeving die de komende twee jaar een negatieve invloed zal hebben op Uber minimaal.”

Uber zei op de conferentie van Evercore ISI dat zijn ritdeelbedrijf in de 2e helft van mei 70.000 nieuwe chauffeurs heeft toegevoegd. Bedrijven zoals Uber en Lyft dringen momenteel aan op wetgeving die hun chauffeurs classificeert als ‘contractanten’ nadat Californië hen in 2019 de wettelijke status van ‘werknemers’ gaf waardoor ze in aanmerking kwamen voor bescherming zoals werkloosheidsuitkeringen en minimumloon.

Uber is goed gepositioneerd om aan de hogere vraag te voldoen

Volgens Mahaney maakten stimuleringsmaatregelen voor Amerikanen en een hoger risico op COVID-19 infectie bij het reizen met vreemden het voor chauffeurs veel minder lonend om voor Uber te werken in 2020. Met de uitrol van vaccins en Uber die dit jaar echter $ 250 miljoen uitgeeft aan incentives voor chauffeurs, keert het personeelsbestand snel terug en het bedrijf is goed gepositioneerd om in de komende maanden aan de grotere vraag te voldoen.

Het delen van ritten in de VS heeft de afgelopen maanden een sterke vraag gekend, vooral nadat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zeiden dat het niet langer nodig was voor volledig gevaccineerde mensen om maskers te dragen. In zijn eerdere rapport zei Uber dat zijn brutoboekingen in maart naar een recordhoogte waren gestegen.

Uber aandelen zijn woensdag geopend voor $ 50 op de aandelenmarkt en wisselen momenteel van hand voor $ 49,50. Ter vergelijking: het in San Francisco gevestigde bedrijf was het jaar 2021 begonnen met een hogere $ 51 per aandeel na een jaarlijkse winst van bijna 70% in 2020. Op het moment van schrijven heeft Uber Technologies Inc een marktkapitalisatie van $ 92,67 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld