Fastly zegt sorry voor de impact op zijn klanten

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on jun 10, 2021
  • Fastly accepteerde in een blogpost dat de storing 'breed en ernstig was'.
  • Enkele grote websites, waaronder The Guardian, The Financial Times en The New York Times, werden getroffen.
  • Fastly had 95% van de services hersteld binnen 49 minuten.

Fastly Inc.’s (NYSE: FSLY) Senior Vice President Nick Rockwell deelde een blogpost op de website van het bedrijf om de grote wereldwijde internetstoring te bespreken die dinsdag veel websites trof.

Enkele van de belangrijkste websites met veel verkeer, waaronder The Guardian, The Financial Times, The New York Times, de homepage van de Britse overheid, Twitch, Reddit en Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN) die draaien op de cloudinfrastructuur van Fastly, waren uit de lucht. Gezien de ernst van de impact op klanten, zei Rockwell:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Deze storing was breed en ernstig, en het spijt ons echt voor de impact op onze klanten en iedereen die op hen vertrouwt.”

De aandelen van Fastly stegen gisteren met 14%, terwijl beleggers de wereldwijde storing van zich afschudden. Het aandeel is vandaag in de middaghandel met 0,5% gedaald en tot nu toe met ongeveer 35% gedaald sinds de storing.

De oorzaak en tijdlijn van de storing

Het bedrijf wees de oorzaak van de storing aan een softwarefout die werd geïntroduceerd door een software implementatie van 12 mei en die zou kunnen worden veroorzaakt door bepaalde klantinstellingen.

Op 8 juni stelde een van de klanten die specifieke instellingen in die de bug veroorzaakten en een wereldwijde storing veroorzaakten. Volgens de tijdlijn die in de blogpost werd gedeeld, kon het bedrijf de storing binnen een minuut detecteren en was het ook in staat om 95% van de diensten te herstellen tegen 10:36 GMT, wat binnen 49 minuten na het begin van de storing was.

Nadat het bedrijf de onmiddellijke oplossing had toegepast, werkte het aan de permanente oplossing en begon het deze tegen 17:25 GMT te implementeren.

Volgende stappen voor het bedrijf

Het bedrijf verwacht de bugfix snel in zijn netwerk te implementeren en een post-mortem van de processen uit te voeren, terwijl het probeert te achterhalen waarom de bug niet kon worden gedetecteerd tijdens de kwaliteitsborgings- en testfasen.

De blogpost, tot slot, vermeldde:

“Hoewel er specifieke omstandigheden waren die deze storing veroorzaakten, hadden we erop moeten anticiperen. We bieden kritieke services en we behandelen elke actie die serviceproblemen kan veroorzaken met de grootste gevoeligheid en prioriteit.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld