JPMorgan verwacht dat Amazon in 2022 de grootste Amerikaanse retailer wordt

By: Ajay Pal Singh
Ajay Pal Singh
Ajay werkte bij Tata Motors in projectplanning, voordat hij zijn passie voor aandelen ontdekte. Tegenwoordig woont hij in Canada… read more.
on jun 11, 2021
  • Amazon zal Walmart voorbijstreven om de grootste Amerikaanse retailer te worden.
  • De bruto handelswaarde van Amazon in 2020 steeg met 41% op jaarbasis.
  • Naar schatting heeft Amazon zijn aandeel in de Amerikaanse e-commercemarkt vergroot tot 39%.

Volgens een nieuwsbericht van CNBC heeft JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) vrijdag een onderzoeksrapport uitgebracht dat voorspelt dat Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN) Walmart Inc. (NYSE: WMT) zal inhalen en de grootste Amerikaanse detailhandelaar in 2022 zal worden op basis van bruto handelswaarde (GMV) – een belangrijke industriële maatstaf die de totale waarde meet van goederen die door een detailhandelaar over een bepaalde periode worden verkocht.

De aandelen van Walmart zijn in de middaghandel 0,5% gestegen. Het aandeel is tot nu toe met ongeveer 4% gedaald vandaag. De aandelen van Amazon zijn vandaag tot nu toe 0,3% gedaald ten opzichte van de slotkoers van gisteren, maar tot nu toe met meer dan 4% gestegen.

Amazon kan Walmart binnenkort voorbijstreven

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de JPMorgan analisten groeit de GMV van Amazon veel sneller dan die van Walmart. De GMV van Amazon in 2020 is jaar op jaar met 41% gestegen tot $ 316 miljard, terwijl de GMV van Walmart naar schatting jaar op jaar met 10% is gegroeid tot $ 439 miljard in 2020.

“Op basis van de huidige schattingen denken we dat Amazon Walmart zou kunnen overtreffen om in 2022 de grootste Amerikaanse retailer te worden”, schreven analisten in het rapport.

Pandemie versnelde de groei van online retail

Het rapport beschreef Amazon als “de snelst groeiende op schaal” en schat dat Amazon’s GMV “aanzienlijk sneller” is gegroeid dan zowel de voor de VS gecorrigeerde detailhandelsverkopen als de Amerikaanse e-commerce. Naar schatting heeft Amazon zijn aandeel in de Amerikaanse e-commercemarkt vergroot van 24% in 2014 tot 39% in 2020.

De pandemie versnelde een verschuiving naar digitaal die de online verkoop aanstuurde, aangezien fysieke winkels gesloten bleven vanwege lockdowns. De verschuiving hielp Amazon om zijn dominante positie als toonaangevende online retailer in de VS te verstevigen

Het bedrijf had 200 miljoen Prime-leden volgens de laatste aandeelhoudersnieuwsbrief van Jeff Bezos.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld