AstraZeneca publiceert resultaten van ‘Storm Chaser’ onderzoek

By: Ruchi Gupta
on jun 15, 2021
  • Astrazeneca publiceerde de resultaten van het Storm Chaser onderzoek.
  • AZD7442 zou het risico om symptomatische COVID-19 te ontwikkelen met slechts 33% kunnen verminderen
  • AZD7442 wordt ook getest in andere COVID-19 behandelings- en preventieonderzoeken.

AstraZeneca plc (LON: AZN) heeft dinsdag haar ‘Storm Chaser’ onderzoeksresultaten vrijgegeven die op het eerste gezicht teleurstellend lijken, maar afgezien van de kop, waren er enkele positieve punten. De proef beoordeelde zowel de werkzaamheid als de veiligheid van de LAAB-combinatie (langwerkende antilichamen), AZD7442, ontworpen om het SARS-CoV-2-virus te bestrijden.

‘Storm Chaser’ resultaten

De ‘Storm Chaser’ studie slaagde er niet in het hoofddoel van preventie na blootstelling van de symptomatische COVID-19 patiënten te bereiken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De mensen die deelnamen aan de proef waren niet-gevaccineerde volwassenen van 18 jaar en ouder die minstens acht dagen in contact zijn geweest met een persoon die lijdt aan het SARS-CoV-2 virus. AZD7442 verminderde het risico dat patiënten symptomatische COVID-19 ontwikkelen met slechts ongeveer 33%, wat niet statistisch significant is.

De proef werd uitgevoerd op 1121 mensen met behulp van een 2:1 randomisatieverhouding AZD7442 tot placebo. Alle mensen die deelnamen aan de proef waren negatief op SARS-CoV-2 antilichamen voordat ze de dosis namen. Er werd ook een neusuitstrijkje genomen en geanalyseerd om te bepalen of ze SARS-CoV-2 hadden.

Bemoedigend zei professor in geneeskunde en kindergeneeskunde aan de University of Medicine Myron J. Levin, MD, dat de resultaten van de ‘Storm Chaser’ suggereerden dat AZD7442 symptomatische COVID-19 zou kunnen voorkomen bij mensen die nog niet zijn geïnfecteerd. Hoewel COVID-19 vaccins succesvol zijn gebleken, is er nog steeds behoefte aan zowel behandelings- als preventieoplossingen voor specifieke populaties, inclusief degenen die niet goed reageren op de vaccins of degenen die niet kunnen worden gevaccineerd.

Mene Pangalos, Executive Vice President, BioPharmaceuticals R&D, zei in het persbericht:

Hoewel deze studie niet voldeed aan het primaire eindpunt tegen symptomatische ziekte, worden we aangemoedigd door de bescherming die werd gezien bij de PCR negatieve deelnemers na behandeling met AZD7442.

Wat is AZD7442 precies?

AZD7442 is een combinatie van cligavimab (AZD1061) en tixagevimab (AZD8895) uit B-cellen die mensen hebben gegeven na SARS-CoV-2. Dit menselijke monocionale antilichaam, dat door Vanderbilt University Medical Center is ontdekt en in licentie is gegeven aan AstraZeneca, bindt zich aan bepaalde SARS-CoV-2 eiwitplaatsen. AstraZeneca optimaliseerde vervolgens deze antilichamen met verminderde Fc-receptorbinding en verlenging van de halfwaardetijd.

AZD7442 wordt ook getest in andere COVID-19 behandelings- en preventieonderzoeken. Een daarvan is de PROVENT Fase 3 studie waaraan meer dan 5.000 mensen deelnemen. Deze antilichamen worden geanalyseerd in zowel intraveneuze als IM-toedieningsroutes. De regering van de Verenigde Staten heeft de ontwikkeling ervan ondersteund en ze geloven dat dit een grote bijdrage zal leveren aan de bestrijding van de COVID-19 pandemie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld