Bitwise Asset Management CEO over het ophalen van $70 miljoen

By: Daniela Kirova
on jun 15, 2021
  • Bitwise creëert crypto-investeringsproducten die compatibel zijn met de bestaande infrastructuur.
  • De indexfondsbeheerder haalde $70 miljoen onlangs op.
  • Hun gedecentraliseerde financiële indexfonds haalt 75% van de inkomsten uit crypto's.

Tientallen zwaargewichten uit Silicon Valley en Wall Street namen deel aan de $ 70 miljoen Series B-financiering van Bitwise Asset Management. Onder hen waren Bridgewater CEO David McCormick, Stanley Druckenmiller, Henry Kravis, samen met bijna 30 andere personen.

Bitwise, de beheerder van het cryptocurrency indexfonds, werd vier jaar geleden opgericht en werd in 2021 een winstgevend bedrijf. Het bedrijf beschikt nu over $ 1,2 miljard aan beheerd vermogen aan het einde van het eerste kwartaal.

‘We wilden de knapste koppen binnenhalen’

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een van de belangrijkste doelstellingen van het aantrekken van $ 70 miljoen aan vers kapitaal was om nieuwe grote aandeelhouders te krijgen, zei CEO Hunter Horsley in een interview voor CNBC. Hij schreef:

We wilden enkele van de knapste koppen, investeerders en donateurs van Wall Street en crypto bij het bedrijf betrekken, omdat we een kans zien om een blijvende instelling op te bouwen.

Enkele van de andere grote investeerders zijn onder meer voormalig Federal Reserve gouverneur Kevin Warsh, D1 Chief Investment Officer Daniel Sundheim, Dan Loeb’s Third Point LLC, Louis Bacon’s Moore Strategic Ventures, Daniel Och’s Willoughby Capital en Paul Eisenstein’s Vetamer Capital behoren tot de nieuwe investeerders.

Groeivooruitzichten

Bitwise is van plan het geld te gebruiken om zijn verkoopteam te laten groeien, zijn klantenservice en onderzoek te ontwikkelen en zijn balans te versterken. Sinds begin dit jaar is de omvang van die teams verdubbeld. Tegen het einde van dit jaar wil de fondsbeheerder ze opnieuw verdubbelen. Horsley zei in een persbericht:

“Bitwise is gericht op het uitrusten van investeringsprofessionals met de producten, opleiding en relaties die ze nodig hebben om crypto- en blockchain investeringen namens hun klanten en LP’s op de lange termijn te beheren. Deze nieuwe kapitaalronde zal ons helpen onze organisatie aanzienlijk te laten groeien, ons aanbod uit te breiden en onze positie als de belangrijkste cryptopartner voor professionele investeerders te versterken.”

SEC is ‘zeer attent’ op een ETF

Een van de meest populaire fondsen die door Bitwise wordt beheerd, volgt een index van ETH, BTC, LTC en zeven andere van de grootste crypto-activa. Dit jaar lanceerde Bitwise een crypto-ETF en een gedecentraliseerd financieringsindexfonds. De ETF heeft 30 aandelen. De respectievelijke bedrijven hebben 75% van het nettovermogen in crypto of halen 75% van hun inkomsten daaruit.

Horsley merkte op dat Bitwise een aanvraag om toezicht te houden op een Bitcoin ETF in 2020 heeft ingetrokken. Maar hij liet doorschemeren dat er mogelijk een nieuwe aanvraag komt omdat de regelgeving gunstig is. De Securities and Exchange Commission is “zeer attent op de ruimte” en “houdt rekening met de juiste afmetingen”. Hij voegde toe:

We besteden er tijd aan, we zijn optimistisch dat het mogelijk zal zijn en we zullen het indienen wanneer we denken dat de tijd rijp is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld