Microsoft’s gaming chef: 3 miljard mensen spelen videogames

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 15, 2021
  • De Xbox eenheid genereerde $3,6 miljard aan inkomsten voor Microsoft in FQ3.
  • De Amerikaanse multinational breidt zijn investeringen in de sector uit.
  • Microsoft gelooft in een door makers geleide markt en het is onwaarschijnlijk dat er 30% wordt bezuinigd.

De Xbox eenheid genereerde in het laatste financiële kwartaal $ 3,6 miljard (£ 2,55 miljard) aan inkomsten voor Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT). In de toekomst is de techgigant echter van plan om enkele of zelfs alle consolegebruikers naar de cloud te brengen.

Phil Spencer’s opmerkingen over CNBC’s “TechCheck”

In een reactie op de behoefte aan cloud-gaming en hoe groot deze zou kunnen zijn, zei Phil Spencer, de gaming chef van Microsoft, op CNBC’s “TechCheck”:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Er zijn tegenwoordig drie miljard mensen die videogames spelen op de planeet – bijna de helft van de wereldbevolking. Het is een omzet van $ 200 miljard, een sector die vorig jaar met dubbele cijfers groeide. Om deze sector in dat tempo te blijven laten groeien, moet het over toegankelijkheid gaan. We hebben het veel over toegankelijkheid van technologie maar ook over businessmodellen; abonnementen, door advertenties gefinancierde games – ik denk dat de diversiteit aan apparaten en bedrijfsmodellen geweldige hulpmiddelen zijn voor de makers om deze sector te blijven laten groeien.”

Spencer benadrukte verder dat Microsoft een klein percentage is van die sector van $ 200 miljard, maar vastbesloten is om sneller te groeien dan de markt. Daartoe breidt de Amerikaanse multinational zijn investeringen uit in drie primaire segmenten; content, cloudinfrastructuur met Azure en de Xbox live-community. Terwijl de gaming-business met dubbele cijfers blijft groeien, zullen de investeringen van Microsoft, zo sprak Spencer, het helpen om een groter marktaandeel te veroveren.

Microsoft zal waarschijnlijk geen 30% bezuinigen

Volgens het hoofd van Xbox gelooft Microsoft in een door de maker geleide markt die zich richt op het teruggeven van een groot deel van de gegenereerde inkomsten aan de makers. Het is daarom onwaarschijnlijk dat het in Redmond gevestigde bedrijf Apple in zijn voetsporen zal treden en een bezuiniging van 30% zal doorvoeren.

“We weten dat de maker degene moet zijn die succes heeft in onze markt. Dat is waar in ons abonnement, dat is duidelijk waar in onze winkel. We denken dat het democratiseren van die inhoud, zodat deze op meer directe manieren aan meer mensen wordt vrijgegeven, van maker tot consument, een sleutel voor ons is, aangezien de makers van Microsoft vanaf het begin onze kern vormen.”

Microsoft opende maandag voor $ 257,80 per aandeel en sloot de reguliere sessie af voor $ 259,89 per aandeel. Inclusief de prijsactie is het aandeel sinds het begin van het jaar met 20% gestegen na een jaarlijkse winst van bijna 40% in 2020. Op het moment van schrijven wordt Microsoft gewaardeerd op $ 1,95 biljoen en heeft het een koers-winstverhouding van 35,28.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld