USD/CNY vormt stijgende wig na verontrustende Chinese cijfers

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 16, 2021
  • De USD/CNY heeft een stijgend wigpatroon gevormd na de laatste gegevens uit China.
  • Het werkloosheidspercentage steeg in mei naar 5,2%.
  • De industriële productie en investeringen in vaste activa stegen minder snel.

De USD/CNY prijs daalde licht na de relatief zwakke Chinese economische gegevens die een paar uur voor het Fed besluit kwamen. Het paar daalde naar 6.3977, lager dan het wekelijkse hoogtepunt van 6.400.

USD/CNY
USD/CNY prijsactie

Chinese economie vertraagt

China was de afgelopen maanden de best presterende economie. Het was de eerste grote economie die herstelde van de pandemie nadat deze in het tweede kwartaal van 2020 een groei van 1% optekende. Deze groei was vooral te danken aan de lokale consumptie, aangezien het aantal gevallen van coronavirus daalde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Chinese economie groeide ook terwijl de rest van de wereld op slot ging. Toen dit gebeurde, begonnen retailers en huishoudens artikelen in bulk uit China te kopen.

Er zijn echter tekenen dat dit economisch herstel vertraagt. Uit gegevens van het Nationaal Bureau voor de Statistiek (NBS) blijkt dat de werkloosheid in het land is gestegen van 5,1% in april tot 5,2% in mei. In dezelfde periode daalde de industriële productie van 9,8% naar 8,8%. Deze daling was lager dan de mediane schatting van 9%.

Ondertussen vertraagden de investeringen in vaste activa, een belangrijke maatstaf voor het BBP, van 19,9% tot 15,4%. De detailhandelsverkopen, een essentiële maatstaf voor de gezinsbestedingen, daalden van 17,7% naar 12,4%. Vorige week bleek uit gegevens dat ook de Chinese inflatie teleurstelde.

Volgens de NBS zijn er verschillende redenen waarom de Chinese economie vertraagt. Ten eerste zijn de grondstofprijzen de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen en zijn bedrijven duur geworden. Ten tweede is er een aanhoudende blokkade in de wereldwijde scheepvaart, wat de vraag beïnvloedt. Ten slotte is er relatief minder vraag omdat de meeste landen weer open gaan.

Het USD/CNY paar zal vervolgens reageren op het laatste rentebesluit van de Fed. De bank zal naar verwachting de rente ongewijzigd laten en haar gematigde standpunt handhaven, afgaande op de actie op de obligatiemarkt.

Technische analyse USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische analyse

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/CNY paar de laatste tijd in een krap bereik zit. Dit wordt bewezen door het feit dat het schommelt langs de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden. Tegelijkertijd heeft het een stijgend wigpatroon gevormd dat meestal een bearish teken is. Daarom is er een mogelijkheid dat het paar binnenkort lager uitbreekt, aangezien dit patroon zijn niveau van samenvloeiing nadert. Als dat het geval is, is het volgende belangrijke niveau om in de gaten te houden het laagste punt in het jaar van 6,3567.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld