Evercore’s Mahaney voorspelt ‘langzaam herstel’ voor aandelen in ridesharing

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 17, 2021
  • Mark Mahaney zegt dat ridesharing bedrijven veel ruimte hebben voor groei.
  • De waardepropositie van ridesharing geeft Uber & Lyft meer prijskracht.
  • Het regelgevingsrisico is toegenomen nu Lina Khan de FTC overneemt.

Mark Mahaney van Evercore ISI voorspelt dat ridesharingbedrijven zoals Uber Technologies Inc (NYSE: UBER) langzaam zullen herstellen van een ongekende klap van de coronavirus pandemie. Over “Closing Bell” van CNBC was hij echter optimistisch dat de zaken begonnen te verbeteren en de basis legde voor een gestaag herstel. Hij zei:

“Bijna 36% van de mensen maakte het afgelopen jaar gebruik van rideshare. Van degenen die het gebruikten, gebruikte slechts ongeveer 26% het wekelijks of meer. Ik denk dat deze cijfers in de toekomst kunnen verdubbelen. Er is dus veel ruimte voor groei op korte termijn en in de komende drie tot vijf jaar. Dat is een van de redenen waarom we zo optimistisch zijn over Uber.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uber aandelen staan momenteel ongeveer 1% hoger op de intradag grafiek. Het aandeel is echter nog steeds ongeveer 3% gedaald op jaarbasis. Op het moment van schrijven wisselt het in San Francisco gevestigde ridesharing bedrijf handen uit voor $ 49,50 per aandeel, wat het een marktkapitalisatie van $ 92,52 miljard geeft.

De waardepropositie van ridesharing geeft Uber & Lyft meer prijskracht

Mahaney benadrukte verder dat de COVID-19 beperkingen over de hele wereld beginnen te versoepelen als gevolg van de uitrol van vaccins. Naarmate woon-werkverkeer, vrijetijdsreizen en sociale evenementen terugkeren, zal de vraag naar ridesharing waarschijnlijk alleen maar toenemen.

In een commentaar op het prijszettingsvermogen van deze bedrijven voegde de expert eraan toe:

“Over het algemeen beschouwen mensen ridesharing als een manier om geld en tijd te besparen, en het is handiger dan taxi’s of openbaar vervoer. Ik denk dat deze waardepropositie Uber en Lyft in de toekomst meer prijskracht zal geven.”

Eerder deze week zei Lyft dat chauffeurs geleidelijk terugkeerden naar het platform, wat resulteerde in kortere wachttijden.

Het regelgevingsrisico is toegenomen nu Lina Khan de FTC overneemt

Volgens Mahaney, toen president Biden Lina Khan koos als voorzitter van de Federal Trade Commission – een prominente criticus van big tech – is het regelgevingsrisico nu groter dan voorheen. Op zijn minst, voegde hij eraan toe, “zijn grootschalige acquisities van tafel”.

“Als je één persoon zou moeten kiezen om de FTC te leiden die veel gedetailleerd werk heeft gedaan aan de waargenomen noodzaak om big tech te reguleren, dan is het Lina Khan. Dit is dus de ultieme grote tech-regulator die de FTC overneemt, “zei Mahaney.

Desalniettemin is het onwaarschijnlijk dat regelgeving materieel zal wegen op de winstgroei, volgens de Evercore ISI analist. In mei rapporteerde Uber het kleinste kwartaalverlies sinds de beursgang.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld