Pro’s debatteren over het kiezen tussen Amazon en Alphabet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 17, 2021
  • Jefferies verving Alphabet door Amazon in zijn Franchise Picks lijst.
  • Amazon heeft een veel betere verhouding tussen risico en beloning, zegt Mark Newton.
  • Delano Saporu zegt dat Amazon Web Services snel zal blijven groeien.

Jefferies deed woensdag de gedurfde oproep om de aandelen van het Google moederbedrijf Alphabet Inc (NASDAQ: GOOGL) te vervangen door aandelen van Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) in de lijst met franchisekeuzes.

Volgens Jefferies staat de waardering van Amazon momenteel op een korting van 10% in vergelijking met het historische gemiddelde ten opzichte van Alphabet, dat nu een premie van 10% heeft. Analisten spraken ook het vertrouwen uit dat een grotere acceptatie van e-commerce de komende maanden de groei voor Amazon zal blijven stimuleren.

De aandelenprestaties van Alphabet zijn dit jaar veel beter dan die van Amazon

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op het gebied van aandelenprestaties verslaat Alphabet Amazon met een aanzienlijke marge, met een groei van 40% tot nu toe ten opzichte van slechts 4,0% van Amazon. In een commentaar op technische details zei Mark Newton van Newton Advisors bij CNBC’s “Trading Nation”:

“Amazon heeft een veel betere verhouding tussen risico en beloning. Vergeleken met het dieptepunt van vorig jaar, is Alphabet ongeveer 140% gestegen ten opzichte van Amazon net onder de 100%. In deze fase van de rally is het belangrijk om aandelen te kiezen die niet te overbought zijn en een basis bieden van waaruit ze mogelijk de volgende stap hoger kunnen zetten. In dit geval vertoont Amazon lang niet dezelfde mate van overbought. Het is heel gemakkelijk om het risiconiveau te bepalen, dat aan de onderkant op bijna $ 3.100 is.”

Newton benadrukte verder dat een deel van de reden waarom Jefferies Amazon verkoos boven Alphabet, de negatieve divergentie in GOOGL zou kunnen zijn. “De voorraad is erg uitgerekt”, zei hij.

Delano Saporu’s opmerkingen over CNBC’s “Trading Nation”

Tijdens hetzelfde interview met CNBC herhaalde Delano Saporu van New Street Advisors Group een soortgelijke mening.

“Amazon handelt met een meervoudige korting. De EBITDA is ongeveer 10%, de achterblijvende prijs-winstverhouding over twaalf maanden staat ook op een korting van ongeveer 30%. Dus de waardering ziet er op dit moment relatief goed uit voor Amazon.”

63% van de respondenten in de enquête van Jefferies zei dat ze vasthielden aan online winkelen ondanks de versoepeling van de COVID-19 beperkingen. Deze aanhoudende verschuiving naar eCommerce, voegde Saporu eraan toe, is voldoende om positief te blijven over Amazon.

Saporu prees ook AWS, een bedrijf met hoge marges, als Amazon’s grootste bron van bedrijfswinsten en sprak het vertrouwen uit dat het platform in de toekomst verder zal groeien.

“Als je kijkt naar een groei van 4% tot nu toe in AMZN, zou ik zeggen dat er veel voordeel is voor Amazon. Daarom zou ik hier kopen.”

Het nieuws komt een week nadat analisten van JPMorgan hadden voorspeld dat Amazon in 2022 de grootste Amerikaanse retailer zal worden. Amazon sloot woensdag de reguliere sessie met ongeveer 1% hoger.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld