De bullish case voor Twilio-aandelen: ‘meldingen in overvloed’

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 18, 2021
  • Twilio Inc staat deze week ongeveer 11% hoger op de aandelenmarkt.
  • Karen Firestone zegt dat het aandeel Twilio weer op snelheid komt.
  • De omzet van Twilio was in het afgelopen kwartaal 62% hoger.

CEO Karen Firestone van Aureus Asset Management zat met CNBC om haar mening over Twilio Inc (NYSE: TWLO) te delen nadat het aandeel deze week 11% won. Op “Halftime Report” zei ze:

“Net zoals we nog niet klaar zijn met ransomware, zijn we niet klaar met het krijgen van meldingen over alles – van wanneer u uw hond kunt ophalen bij de dierenarts tot wanneer u naar de tandarts mag. Ik bedoel, er zijn veel meldingen – vroeger Uber, Lyft en luchtvaartmaatschappijen. En dat was wat Twilio was, de ruggengraat van al die communicatie naar klanten, en nu is het gewoon alles, en dat is een groeiende categorie.”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In apart nieuws, kocht Sinch vorige week MessageMedia voor $ 1,3 miljard om te concurreren met Twilio op het gebied van zakelijke sms-diensten.

Firestone zegt dat de Twilio aandelen weer op de vlucht zijn

Firestone benadrukte dat Twilio medio februari steeg naar een hoogtepunt van $ 443 per aandeel (£ 320,69 per aandeel). Toen de bredere markt een klap kreeg, zakte het aandeel medio mei naar een dieptepunt van $ 281 per aandeel. Ze sprak haar vertrouwen uit in Twilio als softwarebedrijf en zei dat het aandeel nu weer op hol slaat.

“De boodschap van de Fed was relatief goedaardig dat beleggers, die deze aandelen uit de weg waren gegaan vanwege de angst voor inflatie en hogere rentetarieven, wat betekent dat je een hogere disconteringsvoet moet gebruiken als je een waardering doet van wat dit aandeel waard is een paar jaar geen geld gaat verdienen, voelen ze zich opgelucht.”

De omzet van Twilio steeg met 62% in het fiscale eerste kwartaal

In mei zei Twilio dat de kwartaalomzet op jaarbasis met 62% steeg tot $ 590 miljoen. Het GAAP-verlies uit bedrijfsactiviteiten in het eerste kwartaal bedroeg $ 197,3 miljoen, vergeleken met $ 92,7 miljoen een jaar geleden.

Het cloudcommunicatieplatform had tegen het einde van het eerste kwartaal meer dan 235.000 actieve klantaccounts – een aanzienlijke stijging ten opzichte van 190.000 in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Twilio werkte in maart samen met Syniverse, gericht op innovatie in mobiele communicatie.

Twilio opende vrijdag voor $ 359 per aandeel en wisselt momenteel handen uit voor $ 366 per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar begonnen met een lagere $ 334 per aandeel. Het aan de NYSE genoteerde bedrijf presteerde vorig jaar enorm positief op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 200%. Op het moment van schrijven heeft het een marktkapitalisatie van $ 63 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld