Kroger CEO verwacht aanhoudende dynamiek van trends in thuis koken

By: Ruchi Gupta
on jun 18, 2021
  • The Kroger Co. (NYSE: KR) verhoogde de vooruitzichten voor het hele jaar.
  • Inflatie zal naar verwachting onder controle blijven.
  • Kroger heeft een grote voorsprong in de categorie verse voeding en huismerken.

Supermarktgigant The Kroger Co. (NYSE: KR) rapporteerde donderdag de resultaten over het eerste kwartaal, maar de beslissing van het management om de vooruitzichten voor het hele jaar op te heffen, ondanks de dreigende inflatie, trok de aandacht van beleggers. Sprekend bij de “Closing Bell” van CNBC op donderdag, zei Kroger CEO Rodney McMullen dat hij er zeker van is dat trends op het gebied van “thuiskoken”, aangedreven door COVID-19 lockdowns en -beperkingen, blijvend zijn.

Consumenten hebben thuis leren koken

McMullen zei dat familie evenementen naar verwachting groter en frequenter zullen zijn naarmate de COVID-19 pandemie afneemt. Het afgelopen jaar hebben consumenten met plezier thuis leren koken en mensen staan te popelen om te pronken met hun nieuwe vaardigheden tijdens waardevolle tijd met het gezin.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

McMullen merkte ook op dat de stijging van de vooruitzichten het gevolg is van een beter kostenbeheer in alle subsectoren.

Inflatie naar verwachting onder controle

In een commentaar op de inflatie op de voedselmarkt, zei McMullen dat verse producten een hogere inflatie ervaren dan artikelen in het winkelcentrum. Dit type voedselinflatie is echter historisch gezien seizoensgebonden en niet permanent. Hij voegde toe:

We hebben in alle inflatoire omgevingen gewerkt. Hoog of laag en we zijn comfortabel met wat de omgeving ook is. Ik vertel mensen altijd dat de gemakkelijkste omgeving om te opereren is wanneer de inflatie 3 tot 4% is en op dit moment verwachten we nog steeds dat de inflatie waarschijnlijk 1 tot 2% zal zijn.

Daarnaast heeft Kroger een breed portfolio aan eigen merken. Historische trends bevestigen dat merken die eigendom zijn van Kroger, de neiging hebben marktaandeel te winnen wanneer inflatie de prijzen opdrijft. De prijzen van de eigen merken van Kroger zijn doorgaans lager in vergelijking met die van concurrenten van derden, tot de werkelijke kosten.

Concurrentie voordeel

Volgens McMullen is de voedselmarkt (thuis en buitenshuis) erg groot met $ 1,4 biljoen en hebben alle spelers ruimte voor een “betekenisvol aandeel”. Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN) is, ondanks een recente grote druk op de fysieke markt, niet anders dan een concurrent in vergelijking met Walmart Inc (NYSE: WMT) en Costco Wholesale Corporation (NASDAQ: COST).

Desalniettemin is McMullen er sterk van overtuigd dat Kroger een “ongelooflijk sterke reputatie heeft vanuit een nieuw standpunt” en dat toegang tot verse artikelen de hoogste prioriteit heeft wanneer iemand beslist waar hij of zij gaat winkelen. Als zodanig begint Kroger “met een voordeel” en blijft het management toegewijd aan zich verder te onderscheiden van zijn rivalen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld