Roku vroege belegger over het succes van de aandelen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 18, 2021
  • Roku Inc heeft de content van Quibi begin 2021 overgenomen.
  • Daniel zegt dat Roku Spotify moet volgen.
  • Roku sloot vrijdag de reguliere sessie 5% hoger.

Roku Inc (NASDAQ: ROKU) maakte duidelijk dat het zijn voetafdruk in inhoud en distributie wil uitbreiden toen het begin 2021 de content van Quibi kocht. In een reactie op zijn potentieel om te concurreren met de reuzen zoals Netflix en Disney in deze ruimte zei oprichter van Luminari Capital, Daniel Leff, bij CNBC’s “TechCheck”:

“Roku heeft zijn geschiedenis heel goed gedaan en is in de richting gegaan van het verwerven van zeer specifieke en strategische content voor het platform, waaronder Quibi voor maximaal $ 100 miljoen (£ 72,44 miljoen). Ik denk dat zolang Roku voorzichtig is met het opbouwen van dat contentportfolio en zijn geweldige contentpartners niet vervreemdt, het kan slagen. Ze hebben onlangs een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal opgehaald, en het gerucht gaat dat dit voornamelijk voor de content is.”

Daniel zegt dat Roku Spotify in zijn voetsporen moet treden

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Daniel moet Roku Spotify in zijn voetsporen treden. De aanbieder van audiostreaming- en mediadiensten heeft goede relaties met de muzieklabels – de belangrijkste contentpartners – maar is onlangs ook begonnen met het produceren en verwerven van content.

“Roku kan niet rechtstreeks concurreren met Netflix, en Amazon Prime Video enz. en hun huidige content acquisities laten dat zien. Ze hebben dus de Quibi catalogus aangeschaft met content die nergens anders te zien is. Het is exclusief, het is een heel ander soort content, gericht op een heel andere groep dan zoiets als Netflix of HBO. Zolang ze op die lijn doorgaan, zullen ze fenomenale relaties onderhouden met hun contentpartners”, voegde hij eraan toe.

Daniel is een vroege Roku investeerder die ook in het bestuur zat.

Roku rapporteerde zijn financiële kwartaalresultaten in mei

In het laatste fiscale kwartaal overtrof Roku de schattingen van Wall Street. Het voegde 2,4 miljoen actieve accounts toe in het eerste kwartaal, wat het totaal op 53,6 miljoen bracht. Voor het tweede kwartaal voorspelt het in Los Gatos gevestigde bedrijf nu tot $ 620 miljoen aan inkomsten.

“Adverteerders bleven het publiek volgen en budgetten verplaatsen naar tv-streaming, waarbij Roku’s vertoningen van videoadvertenties meer dan verdubbeld op jaarbasis”, zei Roku vorige maand in een brief aan aandeelhouders.

Roku sloot vrijdag de reguliere sessie ongeveer 5% hoger. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van handen voor $ 368 per aandeel, tegen een record van $ 469 per aandeel in het jaar tot medio februari. Roku was het jaar 2021 begonnen met een veel lagere $ 318 per aandeel. Op het moment van schrijven heeft het een marktkapitalisatie van meer dan $ 48 miljard en een koers-winstverhouding van 452,13.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld