Cowen analist: Under Armour aandelen kunnen 50% stijgen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 23, 2021
  • John Kernan van Cowen zegt dat Under Armour Inc een van de beste small en midcap aandelen van het bedrijf is.
  • De analist ziet de recente terugval in UAA als een koopkans.
  • Under Armour heeft ongeveer 200% gewonnen op de aandelenmarkt sinds maart 2020.

Under Armour Inc (NYSE: UAA) is met iets minder dan 20% gedaald sinds het hoogste punt in het jaar van $ 25,53 per aandeel begin mei. Volgens Cowen analist John Kernan maakt de recente terugval het aandeel zeer aantrekkelijk en biedt het een goede kans om een kooppositie in te nemen.

Aandelen van het bedrijf zijn woensdag geopend voor $ 20,50 per aandeel en wisselen momenteel van hand voor $ 21,13 per aandeel. Vergeleken met het meerjarige dieptepunt in maart 2020, toen de pandemie zijn winkels ertoe aanzette tijdelijk te sluiten, is het aandeel bijna 200% gestegen. Under Armour was het jaar begonnen met een prijs per aandeel van $ 17,35.

John Kernan van Cowen herhaalt zijn ‘koop’ rating op Under Armour

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In zijn brief aan klanten zei Kernan dat Under Armour een van de beste small en midcap investeringen was. Hij herhaalde zijn koopadvies op UAA en sprak zijn vertrouwen uit dat het aandeel tegen 2022 met meer dan 50% zou kunnen stijgen. De bullish call van Cowen was woensdag de “Call of the Day” van CNBC.

“De recente inkrimping van de waardering van de sector creëert een verbeterde risico-opbrengstmogelijkheid, met name voor UAA, dat 20% is gedaald sinds de winst over het eerste kwartaal. We zien een positief effect op de begeleiding van het management en de consensusschattingen voor fiscaal 2023. Verbeterde marketing- en go-to-market processen creëren een pad naar een aanzienlijke verbetering van de groei en het rendement op kapitaal.”

Under Armour overtrof de schattingen in het fiscale eerste kwartaal

De aankondiging komt meer dan een maand nadat Under Armour zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal publiceerde die hoger waren dan de schattingen van Wall Street. Het in Baltimore gevestigde bedrijf voor sportuitrusting verwacht dat de omzet dit jaar met iets minder dan 20% zal stijgen.

In een reactie op de marktruimte in het algemeen zei Liz Young, hoofd investeringsstrategie bij SoFi, over het “Halftime Report” van CNBC:

“Je moet de ruimte opsplitsen in athleisure, wat we droegen toen we thuis waren, en nu sportkleding, wat we dragen als we de wereld weer in gaan en sportscholen bezoeken, en dat is vooral in grote steden. Ik denk dat de atletiekkleding het de rest van het jaar goed kan doen, en mensen zullen dat iets meer kopen dan de athleisure handel.”

Under Armour stemde er ook mee in om in mei $ 9 miljoen te betalen aan de Amerikaanse SEC om de aanklacht te schikken die beweerde dat het investeerders had misleid. Op het moment van schrijven heeft het aan de NYSE genoteerde bedrijf een waarde van $ 9,01 miljard en een koers-winstverhouding van 81,74.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld