Welke impact zal het UFO rapport van het Pentagon hebben op ruimte aandelen?

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson woont in Montreal met zijn vrouw en dochter, kijkt graag naar hockey en is op een levenslange zoektocht… read more.
on jun 23, 2021
  • Het Amerikaanse Pentagon zal binnenkort een rapport uitbrengen over UFO waarnemingen.
  • Volgens de exploitant van een ruimte ETF is dit een gesprek dat "moet worden gevoerd".
  • Ruimtepuin vormt een potentieel probleem voor de ruimtevaartindustrie.

Het Amerikaanse Pentagon zal naar verwachting een niet-geclassificeerd rapport vrijgeven met details over UFO waarnemingen. Een vroege kopie van het rapport is al naar Amerikaanse wetgevers gestuurd, die bevestigden dat het het vooruitzicht van een vijandige buitenaardse macht niet uitsluit, hoewel er geen bewijs is dat dit het geval is.

Wie kan er beter praten over de impact die het komende rapport zal hebben op de aandelen van ruimteverkenning dan Andrew Chanin, de CEO van ProcureAM en exploitant van de Procure Space ETF (NASDAQ: UFO)?

UFO gesprek ‘moet worden gevoerd’

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Fox Business News presentator Stuart Varney vroeg Chanin of het Pentagon rapport ongewenste aandacht zou brengen voor ruimte aandelen. De uitvoerende macht antwoordde dat dit een “gesprek is dat gevoerd moet worden” om de honderden gedocumenteerde UFO waarnemingen uit de eerste hand van militaire piloten aan te pakken.

In theorie is het mogelijk dat de UFO waarnemingen vliegtuigen zijn die worden bestuurd door rivaliserende landen die 100 jaar verder zijn dan wat dan ook in het Amerikaanse militaire arsenaal. Het kan ook zijn dat deze waarnemingen “een andere levensvorm” zijn, zei hij.

Ondertussen maakt de CEO zich meer zorgen over de problemen die verband houden met ruimteschroot. Er zijn al bijna 3.000 operationele satellieten in een baan om de aarde, terwijl sommige bedrijven tienduizenden nieuwe satellieten in een lage baan om de aarde willen lanceren.

Dat kan extra puin en verkeer veroorzaken. Dit zijn potentiële risico’s.

Maar uitdagingen op het gebied van ruimteafval kunnen ook kansen bieden voor een nieuwe opkomende sector die verband houdt met de ruimte. Innovatieve bedrijven kunnen manieren bedenken om stukjes puin te verwijderen en mogelijk zelfs opnieuw te gebruiken, zei hij.

UFO ETF biedt blootstelling aan ruimte inkomsten

Chanin legde uit dat de ETF van zijn bedrijf voornamelijk bedrijven omvat die het grootste deel van hun inkomsten uit ruimtevaartactiviteiten halen. Enkele van de meer bekende namen in de ETF zijn Virgin Galactic Holdings Inc (NYSE: SPCE), Maxar Technologies Inc (NYSE: MAXR) en Orbcomm Inc (NASDAQ: ORBC).

Ten minste 80% van de onderliggende index omvat bedrijven die een “meerderheid” van hun inkomsten genereren uit ruimte gerelateerde bedrijven, activiteiten of diensten. De andere 20% omvat ruimtevaartgiganten zoals Boeing Co (NYSE: BA) die een “grote aanwezigheid” hebben in ruimteactiviteit.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld