Intel Corp CEO: reorganisatie ‘zal onze focus en uitvoering aanscherpen’

By: Ruchi Gupta
on jun 23, 2021
  • Intel voert belangrijke veranderingen in het leiderschap door.
  • De Data Platform Group is opgesplitst in twee business units.
  • Intel creëert business units die zich richten op software en high-performance computing en graphics.

Intel Corp (NASDAQ: INTC) kondigde woensdag organisatorische veranderingen aan met benoemingen in belangrijke leiderschapsrollen, aangezien het bedrijf innovatie en uitvoering in kritieke werkgebieden wil verbeteren. De CEO van het bedrijf, Pat Gelsinger, kondigde de benoeming aan van twee nieuwe technische leiders in het executive team en verschillende wijzigingen in de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf.

Reorganisatie van het leiderschap.

Raja Koduri en Sandra Rivera, beide huidige executives van Intel, zullen nieuwe senior functies in de executive op zich nemen, waarbij ook de veteranen uit de tech-industrie Greg Lavender en Nick McKeown zich bij het bedrijf zullen voegen. Gelsinger merkte op:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Sinds ik me weer bij Intel heb aangesloten, ben ik onder de indruk van het talent en de ongelooflijke innovatie in het hele bedrijf, maar we moeten sneller handelen om onze ambities waar te maken. Door Sandra, Raja, Nick en Greg – met hun decennialange technologische expertise – in de voorhoede van enkele van onze meest essentiële werkzaamheden te plaatsen, zullen we onze focus en uitvoering aanscherpen, innovatie versnellen en de diepe bron van talent in het hele bedrijf ontketenen.”

Na de wijzigingen wordt de Data Platform Group van het bedrijf nu opgesplitst in twee verschillende bedrijfsdivisies.

Intel’s AI en Datacenter strategie

Sandra Rivera is benoemd tot Executive Vice President en General Manager van AI en Datacenter. Rivera zal verantwoordelijk zijn voor de inspanningen van de eenheid om geavanceerde datacenteroplossingen te ontwikkelen voor een cloudgebaseerde omgeving, zoals field-programmable gate array (FPGA) en Intel® Xeon® technologieën. Ze zal ook verantwoordelijk zijn voor de kunstmatige intelligentie (AI) strategie van het bedrijf.

Netwerk en Edge Group om te combineren

Aan de andere kant zal Nick McKeown, een algemeen directeur en senior vice-president van een nieuwe Network and Edge Group, vanaf 6 juli fulltime bij het bedrijf komen werken. Met de reorganisatie zullen de Network Platforms Group, Connectivity Group en Internet of Things Group zal nu fuseren tot één business unit met de missie om technologie en productleiderschap van het netwerk naar de intelligent edge te brengen.

Software, HPC en grafische afbeeldingen

Het bedrijf richt ook twee business units op die zich richten op software en high-performance computing en graphics. Greg Lavender voegt zich bij Intel als CTO en SVP en algemeen manager van de nieuwe Software and Advanced Technology Group. De eenheid zal het uniforme doel van software van het bedrijf aansturen om ervoor te zorgen dat Intel een onderscheidende factor blijft.

Raja Koduri, de vermaarde innovator op het gebied van GPU-computingtechnologie, staat aan het hoofd van de Accelerated Computing Systems and Graphics Group. Dit is een nieuw opgerichte divisie die zich zal richten op snelgroeiende gebieden van graphics en HPC.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld