De jaarresultaten van Berkeley Group overtreffen de schattingen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 23, 2021
  • Berkeley Group zegt dat de winst en omzet in fiscaal 2021 zijn gestegen.
  • De projectontwikkelaar keert dit jaar £450 miljoen uit aan aandeelhouders.
  • Berkeley Group staat momenteel ongeveer 1,5% lager op de intradag grafiek.

Berkeley Group Holdings plc (LON: BKG) publiceerde woensdag haar financiële resultaten voor het volledige jaar die de schattingen van analisten overtroffen. In zijn verklaring op woensdag zei CEO Rob Perrins:

“De sterke resultaten van vandaag weerspiegelen de consistente en gerichte toepassing van Berkeley’s unieke bedrijfsmodel voor de lange termijn, de kwaliteit van de huizen en plaatsen die we creëren en onze vaardigheid om ons aan te passen aan de uitdagingen van de pandemie, waarbij de productie overal wordt ondersteund.”

Financiële resultaten voor het volledige jaar van Berkeley Group

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Berkeley rapporteerde in het fiscale jaar 2021 £ 2,20 miljard aan inkomsten. Ter vergelijking: in het voorgaande boekjaar was de omzet beperkt tot £ 1,92 miljard. De winst voor belastingen over het boekjaar dat op 30 april gesloten werd, kwam uit op £ 518.100.000 ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van £ 503.700.000.

Volgens FactSet hadden experts voor Berkeley een jaaromzet van £ 2,02 miljard en een winst vóór belastingen van £ 514,1 miljoen voorspeld. De winst voor belastingen van Berkeley was in het eerste halfjaar met 17% gedaald.

In fiscaal 2022 zei Berkeley Group dat het van plan is om in totaal £ 450 miljoen aan aandeelhouders terug te geven, wat neerkomt op £ 3,70 per aandeel. De Britse projectontwikkelaar heeft het afgelopen jaar 2.825 woningen opgeleverd tegen een gemiddelde prijs van £ 700.000. In het voorgaande boekjaar had het 2.723 woningen opgeleverd tegen een gemiddelde prijs van £ 677.000.

In afzonderlijk nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei AstraZeneca dat het vaccin effectief was tegen de Delta en Kappa varianten van het coronavirus.

CEO Perrins zegt dat Londen weer zal floreren

In Londen bouwde Berkeley in fiscaal 2021 slechts 10% van de nieuwe woningen. Maar CEO Perrins sprak zijn vertrouwen uit dat het kapitaal zich geleidelijk zou herstellen in de postpandemische wereld.

“Dit is een zeer sterk platform van waaruit we de meest ondergewaardeerde huizenmarkten in het land kunnen blijven bedienen zodra de verstoring veroorzaakt door de pandemie is verdwenen en Londen weer kan floreren als een wereldwijde bestemming voor cultuur, entertainment, onderwijs, recreatie en zaken. Londen is een van ’s werelds grootste open en gastvrije steden, en het was geweldig om de levendigheid de afgelopen weken te zien terugkeren, met de geleidelijke opheffing van de beperkingen. Mensen gedijen op haar energie, kansen en ongeëvenaarde eigenschappen”, voegde Perrins toe.

Berkeley Group staat momenteel ongeveer 1,5% lager op de intradag grafiek. Het aandeel wisselt nu van eigenaar voor £ 45,50 per aandeel tegenover een historisch dieptepunt van £ 40,53 per aandeel in de laatste week van februari. Het in Cobham gevestigde bedrijf heeft een waarde van £ 5,53 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 16,28.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld