Ad

De president van El Salvador reageert op critici

Door:
op Jun 23, 2021
Listen
  • De president van El Salvador zegt dat het Bitcoin plan van het land 'bulletproof' is.
  • De stap zal volgens de president ook helpen om de afhankelijkheid van de USD te verminderen.
  • Het plan kan ervoor zorgen dat het $1 miljard van de IMF misloopt.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Nadat El Salvador het eerste land was dat Bitcoin (BTC/USD) als wettig betaalmiddel inluidde, levert het consistente en onbeschaamde inspanningen in de richting van volledige acceptatie. Volgens president Nayib Bukele zijn de risico’s minimaal en is de stap een enorme stap voorwaarts voor de mensheid, meldde Reuters.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar verminderen

Copy link to section

President Bukele zei tijdens een interview van een uur met Bitcoin podcaster Peter McCormack dat de beslissing om Bitcoin te omarmen de economie en werkgelegenheid in het land zou verbeteren. De weigering van de Wereldbank om technische bijstand te verlenen op het gebied van transparantie en milieukwesties heeft zijn enthousiasme niet gehinderd. Evenmin zijn de zorgen die het IMF heeft geuit over de adoptie van Bitcoin verbeterd. In een commentaar op de plannen van het land om door te gaan met het adopteren van Bitcoin, zei hij dat het er “bulletproof” uitziet. Hij voegde toe:

“Ik ben er vrij zeker van dat dit gaat werken, niet alleen voor ons, maar ook voor de mensheid, want het is een sprong voorwaarts voor de mensheid.”

De stap zal ook helpen de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen, samen met “de nieuwe inflatie die met al die nieuwe dollars komt”, zei Bukele.

Kritiek op adoptie en tegenargumenten

Copy link to section

Volgens analisten zou de acceptatie van BTC El Salvador ervan kunnen weerhouden toegang te krijgen tot een programma van $ 1 miljard van het IMF. Het IMF uitte juridische en economische zorgen over de goedkeuring. De president van El Salvador wierp tegen dat zijn regering niet alleen haar plan meer dan duidelijk had gemaakt, maar zei dat steun van buitenaf “leuk” zou zijn geweest, maar “we hebben het echt niet nodig”.

Bovendien zijn ze bereid om zoveel extra uitleg te geven als nodig is. Hij vergeleek de stap met de invoering van de USD door het land in 2001, en suggereerde dat dit niet anders is, behalve om “de redenen waarom we dit doen”. Hij zei dat deze beslissing werd genomen in het voordeel van het publiek, terwijl die in 2001 “ten gunste van de banken” was.

Interesse in hernieuwbare energie

Copy link to section

Bukele voegde eraan toe dat hij veel interesse had gewekt van verschillende entiteiten voor het bouwen van een BTC mijnhub. Hiervoor zal hernieuwbare energie uit de vulkanen van El Salvador worden gebruikt.

“We hebben nieuwe (geothermische) putten ontdekt die ons 95 megawatt zullen opleveren, wat niet enorm is, maar nog steeds behoorlijk aanzienlijk”, zei Bukele.

Het zou $480 miljoen kosten om een Bitcoin mijnbouwinstallatie te bouwen. De bouw van scholen, bruggen en andere faciliteiten en infrastructuur zal worden gefinancierd met Bitcoin.

Bitcoin Crypto Wereld Zuid-Amerika