Dit is waarom de MicroVision aandelen meer dan 10% daalden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 23, 2021
  • MicroVision kondigde een overeenkomst voor het aanbieden van aandelen aan.
  • De netto-opbrengst zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.
  • MicroVision werd een doelwit van WallStreetBets en is dit jaar meer dan 200% gestegen op de aandelenmarkt.

MicroVision Inc (NASDAQ: MVIS) verloor dinsdagochtend meer dan 10% op de aandelenmarkt nadat het bedrijf een overeenkomst voor het aanbieden van aandelen ter waarde van $ 140 miljoen (£ 100,36 miljoen) had aangekondigd met Craig-Hallum Capital Group. Het aandeel drukte dinsdag een intradag dieptepunt van $ 16,70 per aandeel.

“MicroVision kan, van tijd tot tijd, aandelen van zijn gewone aandelen aanbieden en verkopen met een totale waarde van maximaal $ 140 miljoen via Craig-Hallum”, zei het lasertechnologiebedrijf in zijn persbericht op dinsdag.

De netto-opbrengst zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens MicroVision zal de opbrengst van het aanbod worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder werkkapitaal en kapitaaluitgaven. Voor de bestaande aandeelhouders zullen de extra aandelen waarschijnlijk de winst verwateren. In een reactie op het nieuws zei Chief Executive Sumit Sharma:

“Ik ben trots op de vooruitgang die ons bedrijf heeft geboekt bij het bevorderen van ons automotive LiDar programma. We kijken ernaar uit om onze technologie breder te promoten bij OEM- en Tier 1-leveranciers en om onze sensor publiekelijk te testen met externe testlocatiepartners. Een sterke balans geeft onze potentiële klanten en partners het vertrouwen dat MicroVision een capabele en betrouwbare leverancier voor de lange termijn is.”

Het nieuws komt een week nadat het Amerikaanse technologiebedrijf Drew Markham heeft benoemd tot General Counsel. Markham heeft meer dan twintig jaar ervaring in het adviseren van (beursgenoteerde) technologiebedrijven over fusies en overnames, corporate governance en markttransacties. Ze zal rapporteren aan CEO Sharma.

MicroVision is een doelwit van WallStreetBets

Het in Redmond gevestigde bedrijf dat voornamelijk laserscantechnologie ontwikkelt voor projectie, 3D-detectie en beeldregistratie, kreeg onlangs bekendheid toen het een doelwit werd van WallStreetBets. Sinds begin juni wordt MicroVision steeds vaker genoemd in de Reddit community. Het aandeel wordt nu toegevoegd aan de Russell 2000 index.

Sindsdien beleggen handelaren met interesse in risicovolle aandelen met een hoge opbrengst in MVIS. Degenen die zich fixeren op fundamentele waarde en hun geld inzetten op duurzame, voorspelbare aandelen, blijven echter weg.

MicroVision begon het jaar met een prijs per aandeel van $ 5,21. In de laatste week van april bereikte het aandeel zijn hoogste punt in het jaar van 26,44 dollar per aandeel. Inclusief de prijsactie op dinsdag, wisselt het nu van hand voor $ 17,50 per aandeel. Het ooit een worstelende technologiebedrijf dat vorig jaar voor een paar cent handelde, heeft nu een marktkapitalisatie van $ 2,75 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld