3 belangrijke punten uit Nike’s Q4 inkomstenrapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 25, 2021
  • Nike Inc overtreft de schattingen van Wall Street in FQ4.
  • De jaaromzet van het Amerikaanse bedrijf bedroeg $44,5 miljard.
  • Nike aandelen stegen donderdag met 5% in de nabeurshandel.

Nike Inc (NYSE: NKE) rapporteerde donderdag zijn financiële resultaten voor het vierde fiscale kwartaal die hoger waren dan de schattingen van Wall Street. Het bedrijf schrijft zijn sterkeprestaties toe aan hogere hele zendingen.

1. Financiële prestaties

Nike zwaaide naar $ 1.510.000.000 aan winst in het kwartaal dat op31 mei gesloten werd. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het in plaats daarvan $ 790 miljoen verlies gemeld. Per aandeel verdiende de Amerikaanse multinational in het vierde kwartaal 93 cent, tegenover een verlies van 51 cent per aandeel een jaar geleden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nike genereerde een omzet van $ 12,34 miljard in het vierde kwartaal – een groei van bijna 100% op jaarbasis ten opzichte van de $ 6,31 miljard vorig jaar. Volgens FactSet hadden analisten voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal een omzet van $ 11 miljard zou behalen. Hun schatting van de winst per aandeel bedroeg 51 cent.

2. Andere opvallende cijfers

Andere opmerkelijke cijfers in het winstrapport van Nike van donderdag omvatten $ 4,5 miljard aan directe verkoop, of een groei op jaarbasis van 73%. De digitale verkoop in het vierde kwartaal steeg met 41% op jaarbasis. Met 45,8% steeg de brutomarge in het vierde kwartaal met 850 basispunten.

Volgens de fabrikant van sportkleding, schoenen, uitrusting en accessoires bedroeg de gerapporteerde omzet voor het fiscale jaar 2021 $ 44,5 miljard. De omzet in het vierde kwartaal was 141% hoger in Noord-Amerika en 124% hoger in EMEA.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten publiceerde Darden Restaurants donderdag ook haar financiële kwartaalresultaten.

3. Opmerkingen van CFO Matt Friend

In een commentaar op de financiële kwartaalupdate van donderdag zei CFO Matt Friend:

“Het merkmomentum van NIKE is een bewijs van onze authentieke connecties met de consument, digitale kracht en voortdurende operationele uitvoering. Terwijl we onze door de consument geleide digitale transformatie voortzetten, bouwen we aan een nieuw financieel model dat de duurzame, winstgevende groei op lange termijn voor NIKE zal blijven stimuleren.”

Het nieuws komt weken nadat de Bank of America Nike Inc op ‘Neutraal’ heeft beoordeeld.

Impact op de aandelenkoers

Nike aandelen werden donderdag in de nabeurshandel zo’n 5% hoger gemeld. Inclusief de prijsactie, wisselt het aandeel nu van eigenaar voor $ 140 per aandeel, wat overeenkomt met de prijs waartegen het jaar 2021 was begonnen.

Nike is hersteld van een dieptepunt van $ 68 per aandeel in maart 2020, toen de impact van de coronavirus pandemie op zijn hoogtepunt was. Op het moment van schrijven heeft het bedrijf met hoofdkantoor in Beaverton een waarde van $ 211 miljard en een koers winstverhouding van 63,07.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld