Is Microsoft het beste cloudaandeel? Dan Ives denkt van wel

Door:
op Jun 25, 2021
Listen
  • Dan Ives zegt dat Microsoft Corp vrij is van overhangende regelgeving.
  • De Wedbush analist ziet een kans van een biljoen dollar in Cloud.
  • Wedbush Securities heeft een koersdoel van 325 dollar voor Microsoft.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) is de afgelopen dagen in het nieuws geweest sinds het ‘s werelds tweede $ 2 biljoen bedrijf werd na Apple Inc. Beleggers hebben deze week hun favoriet gekozen tussen de twee techgiganten.

MSFT staat momenteel ongeveer 0,5% lager op de intradag grafiek. Inclusief de prijsactie, wisselt het nu van hand voor $ 265 per aandeel versus $ 218 per aandeel aan het begin van het jaar. De Amerikaanse multinational presteerde vorig jaar grotendeels positief met een jaarlijkse winst van zo’n 40%. Op het moment van schrijven wordt het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf gewaardeerd op $ 2 biljoen en heeft het een koers-winstverhouding van 36,05.

Opmerkingen van Dan Ives bij CNBC’s “The Exchange”

Dan Ives van Wedbush benadrukt echter dat Apple momenteel wordt geconfronteerd met een overhang van $ 20 per aandeel, een combinatie van regelgevende en Epic rechtszaken. Ter vergelijking: Microsoft is vrij van regelgevende overhang. Op CNBC’s “The Exchange” zei Ives:

“Het komt neer op Cloud. Microsoft is op dit moment de beste manier om de cloudhandel te spelen. Het is slechts een derde van de weg door de transformatiecyclus van de cloudtransformatie. Dus alleen al op Cloud ligt de komende jaren een kans van een biljoen dollar. $ 325 is ons prijsdoel, voornamelijk gebaseerd op cloudgroei en talenten die we zien in digitale transformatie.”

In gerelateerd nieuws heeft Microsoft donderdag de langverwachte Windows 11 aangekondigd. De nieuwste editie van het besturingssysteem wordt geleverd met een bijgewerkte gebruikersinterface en is compatibel met Android apps.

Dan Gallagher is het ermee eens dat er geen overhang is in de regelgeving voor Microsoft

Tijdens hetzelfde interview op CNBC was Dan Gallagher van de Wall Street Journal het ermee eens dat Microsoft zich voorlopig geen zorgen hoefde te maken over te veel regelgeving. Hij voegde er echter aan toe dat de waardering van $ 2 biljoen, het succes in de cloud ruimte in de afgelopen jaren en de verbeterende marges de inzet voor Microsoft hebben verhoogd.

“Ze moeten echt sterke cijfers blijven neerzetten om het aandeel omhoog te houden. En sommige van de bewegingen die ze de laatste tijd hebben gemaakt, waaronder luider zijn om meer regeldruk op hun concurrenten zoals Google te krijgen, denk ik dat ze nu het risico lopen weer in het vizier te komen.

Gallagher erkende Amazon als een van de grootste rivalen van Microsoft in het Cloud segment. Dus als het bedrijf van Bezos, dat volgens hem veel kritiek krijgt, in de toekomst te maken krijgt met beperkingen die zijn uitbreiding op dit gebied onmogelijk maken, dan zou Microsoft daarvan kunnen profiteren.

Ad

Trade eenvoudig als een expert met eToro. Investeer in aandelen zoals Tesla & Apple. Trade onmiddellijk ETF’s zoals FTSE 100 & S&P 500. Inschrijven binnen enkele minuten.

10/10