Amerikaanse kredietverstrekkers verhogen dividenden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 29, 2021
  • Morgan Stanley en Wells Fargo verdubbelden hun dividend.
  • Citigroup hield zijn driemaandelijkse dividendbetalingen ongewijzigd.
  • De banken van Wall Street hebben vorige week de jaarlijkse stresstest van de Fed doorstaan.

De Wall Street banken, waaronder JPMorgan (NYSE: JPM), Goldman Sachs (NYSE: GS), Bank of America (NYSE: BAC), Morgan Stanley (NYSE: MS) en Wells Fargo (NYSE: WFC), kondigden een verhoging aan in dividenden na het passeren van de jaarlijkse stresstest van de Federal Reserve vorige week.

De Amerikaanse Fed had de grote banken beperkt in termen van het kapitaal dat ze konden teruggeven aan investeerders te midden van de COVID-19 pandemie. De beperking versoepelde vorige week, wat ertoe leidde dat investeerders en analisten de grootste Amerikaanse kredietverstrekkers voorspelden om tot $ 130 miljard (£ 94 miljard) aan dividenden en terugkoop van eigen aandelen aan te kondigen.

Morgan Stanley en Wells Fargo hebben hun dividend verdubbeld

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De grootste stijging van het dividend kwam van Morgan Stanley, die nu zijn dividend in het derde kwartaal zal verdubbelen tot 70 cent per aandeel. Analisten hadden een veel kleinere stijging tot 50 cent per aandeel voorspeld.

Ter vergelijking: Bank of America Corp verhoogde het dividend voor het derde kwartaal tot 21 cent per aandeel of 17%, JPMorgan tot $ 1,00 per aandeel of 11%, en Goldman Sachs tot $ 2,00 per aandeel of 60%.

Wells Fargo sprak ook zijn plannen uit om het dividend over het derde kwartaal met 100% te verhogen naar 20 cent per aandeel. De in New York gevestigde financiële dienstverlener zei dat het vanaf september $ 18 miljard van zijn aandelen zal terugkopen over de vier kwartalen. Andere banken zeiden ook dat ze meer zouden uitgeven aan het terugkopen van aandelen.

Citigroup hield zijn dividend ongewijzigd

Van de grote banken was Citigroup (NYSE: C) de enige die het dividend ongewijzigd hield op 51 cent per aandeel, aangezien de vereiste kapitaalratio steeg van 2,5% naar 3,0%. Citi had het de afgelopen weken moeilijk op de aandelenmarkt omdat de bankrentes bleven dalen.

Bank of America en Wells Fargo bleven maandag vrijwel vlak in de handel na sluitingstijd. Morgan Stanley won 3,7% en Goldman Sachs steeg 0,6%. Citigroup en JPMorgan daalden net onder de 1%.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld