Charlie Munger gebruikt Zoom graag terwijl Warren Buffett ‘geen Zoom man’ is

By: Ruchi Gupta
on jun 30, 2021
  • Zoom gesprekken zijn er om te blijven, volgens Charlie Munger.
  • Warren Buffett is geen fan van Zoom en verkiest conventionele telefoon.
  • Pandemie treft kleine bedrijven onevenredig.

Videoconferenties zijn er om te blijven en zullen blijven bloeien als de normaliteit terugkeert terwijl de COVID-19 crisis in veel delen van de wereld blijft afnemen. Misschien wel de bekendste naam in de groep is Zoom Video Communications Inc. (NASDAQ: ZM) en de videoconferentiedienst kreeg er een nieuwe supporter bij: de 97-jarige Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A) vice-voorzitter Charlie Munger.

Pandemie leidde tot de adoptie van videoconferenties

Munger sprak tijdens een interview samen met Warren Buffet op CNBC’s “Buffett & Munger: A Wealth of Wisdom” segment met Becky Quick. Munger zei dat hij “verliefd is” op Zoom en dat het platform “hier is om te blijven” omdat het veel gemak toevoegt aan zijn werk: hij beweerde minimaal drie keer per dag gebruik te maken van de Zoom videobelservice en hij sloot zelfs een deal in Australië via een videogesprek.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Miljoenen mensen bleven tijdens de pandemie thuis en namen hun toevlucht tot het gebruik van Zoom voor videogesprekken en het houden van vergaderingen. Zoom werd populair en de omzet explodeerde als gevolg van de toegenomen vraag, waardoor het aandeel vorig jaar met 395% steeg. Begin deze maand rapporteerde het bedrijf recordkwartaalresultaten waarin de omzet op jaarbasis met 191% steeg.

Hoewel Munger de voorkeur geeft aan Zoom, denkt de oudste en meest herkenbare executive bij Berkshire daar anders over. Warren Buffett zei dat hij graag zaken doet via de oude schooltelefoon en dat hij gewoon “geen Zoom man” is. Hij zei:

Ik zie er geen enkel voordeel in, vooral niet. Ik deed het een of twee keer, en ze hadden een heel scherm met mensen die… Ik dacht gewoon niet dat het iets bijdroeg aan de ervaring. Ik heb liever mijn, je weet wel, voeten op het bureau, en ik vind de telefoon een zeer bevredigend instrument.”

Bedrijf getroffen door de COVID-19 zijn ver in hun herstel

Munger is optimistisch over Zoom, aangezien zakenreizen enige tijd duren voordat het weer kan terugkeren naar pre-pandemische niveaus. Evenzo zal het kantoorwerk laag blijven omdat meer werknemers thuis zullen blijven werken. Hij zei: “Ik denk dat veel zakenreizen nooit meer terug zullen komen. Bedrijf na bedrijf beslist één vergadering per jaar, twee vergaderingen per jaar persoonlijk en de rest Zoom. En ik denk dat dat hier blijft.”

“De economische impact was dit extreem ongelijke ding waarbij vele honderdduizenden of miljoenen kleine bedrijven op een vreselijke manier zijn gekwetst, maar de meeste grote bedrijven hebben het overweldigend goed gedaan.”

Warren Buffett
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld