3 belangrijke punten uit het Q3 winstrapport van Micron

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 1, 2021
  • Micron Technology overtreft de schattingen van Wall Street in FQ3.
  • De Amerikaanse chipmaker verkoopt zijn chipproductiefabriek in Lehi en Utah.
  • Een Susquehanna analist bespreekt de resultaten van Micron bij CNBC's "Closing Bell".

Micron Technology Inc (NASDAQ: MU) rapporteerde woensdag zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal die de schattingen van Wall Street overtroffen. De aandelen van het bedrijf daalden woensdag meer dan 2% in de nabeurshandel.

1. Financiële prestaties

Micron rapporteerde een nettowinst van $ 1,74 miljard in het derde kwartaal, vergeleken met $ 803 miljoen een jaar geleden. Op aangepaste basis verdiende het bedrijf met het hoofdkantoor in Boise $ 1,88 in het derde kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Micron genereerde in het recente kwartaal $ 7,42 miljard aan inkomsten, wat een groei op jaarbasis van 36% vertegenwoordigt. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf 7,23 miljard dollar aan inkomsten en 1,72 dollar aangepaste winst per aandeel zou behalen.

2. Begeleiding voor het vierde kwartaal

Voor het fiscale vierde kwartaal voorspelt Micron ongeveer $ 8,2 miljard aan inkomsten en $ 2,30 aan niet-GAAP winst per aandeel. Ter vergelijking: analisten vragen om $ 7,9 miljard aan inkomsten en $ 2,18 winst per aandeel.

In gerelateerd nieuws zei Micron woensdag dat het zijn chipproductiefabriek in Lehi en Utah aan Texas Instruments verkoopt voor $ 900 miljoen in contanten.

3. Andere opvallende cijfers

De DRAM inkomsten stegen in het derde kwartaal met 52% op jaarbasis, terwijl de NAND inkomsten met 9% stegen. Vergeleken met het voorgaande kwartaal (Q2) stegen de gemiddelde DRAM prijzen met 20%. Voor NAND stegen de gemiddelde prijzen met iets minder dan 10%.

Micron verwacht dat de vraag naar DRAM in het fiscale jaar 2021 met 20% zal groeien en voor NAND met bijna 35%. Het aanbod, zo voegde het eraan toe, zal beperkt blijven tot kalender 2022.

Opmerkingen van Susquehanna analist bij CNBC’s “Closing Bell”

In een commentaar op het winstrapport zei Susquehanna senior analist Mehdi Hosseini bij CNBC’s “Closing Bell”:

“Micron heeft geleverd wat we verwachtten, maar om ervoor te zorgen dat het aandeel ons koersdoel blijft bereiken, moeten de beleggers ervan overtuigd zijn dat de marge uitbreiding intact zal blijven, vooral in 2022. Ik denk dat vanaf nu een verhaal over marge uitbreiding is. Naar mijn mening hebben we vanaf hier nog steeds 10 punten winst op de marges.”

Hosseini sprak zijn vertrouwen uit in zijn interview dat “geheugenprijzen zullen opveren, DRAM prijzen zullen opveren en de marge uitbreiding zal doorgaan”.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld