Pro kiest twee ondergewaardeerde aandelen met aanzienlijk opwaarts potentieel

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 12, 2021
  • Dan Genter zegt dat Phillips 66 een van de meest ondergewaardeerde energieaandelen is.
  • Hij ziet ook opwaarts potentieel in Altria.
  • De aandelen van beide bedrijven zijn op jaarbasis ongeveer 20% gestegen.

“Phillips 66 is zeker een van de meest ondergewaardeerde namen in het energiecomplex met een aanzienlijk voordeel”, zei Dan Genter op CNBC’s “The Exchange”.

De president, CEO en Chief Investment Officer van RNC Genter Capital Management ziet The Phillips 66 Company (NYSE: PSX) als een “manier om aan de energiekant te spelen”.

Redenen waarom Genter opwaarts potentieel ziet in Phillips 66

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Phillips genereert ongeveer 66% van zijn totale inkomsten uit upstream (raffinage en opslag). De Amerikaanse multinational die Raymond James ook op ‘kopen’ beoordeelt, komt naar verwachting in de eerste week van augustus met haar financiële resultaten over het tweede kwartaal.

In zijn interview met CNBC wees Genter erop dat Phillips nog steeds bijna 20% is gedaald op de aandelenmarkt, vergeleken met de totale vraag naar energie die, vergeleken met de pre-pandemische niveaus, slechts ongeveer 10% is gedaald.

Andere redenen waarom hij een positief punt in het energiebedrijf ziet, zijn onder meer de prijs-winstverhouding die momenteel op ongeveer 12 staat, maar met een rendement van 4,4%. “Het aandeel is met veel zekerheid ondergewaardeerd”, voegde hij eraan toe.

Genter’s tweede keuze – Altria Group Inc

Het andere ondergewaardeerde aandeel met het potentieel voor een aanzienlijk opwaarts potentieel dat Genter op ‘The Exchange’ pakte, is Altria Group Inc (NYSE: MO) – een van ’s werelds grootste producenten en verkopers van tabak, sigaretten en aanverwante producten. Het in Richmond gevestigde bedrijf heeft onlangs gediversifieerd en genereert nu 10% tot 15% van zijn inkomsten uit de bier- en wijnactiviteiten.

“Het handelt tegen 10 K/W; het heeft 10% vrije cashflow en betaalt momenteel een dividendrendement van 7,3%. Je krijgt een rendement van 7% met daarbovenop een premie van 30% vrije kasstroom,’ zei Genter.

Vergeleken met het begin van het jaar staat het bedrijf met een waarde van 88 miljard dollar bijna 20% op de aandelenmarkt. De aandelen van het bedrijf hebben zich sinds maart 2020 met ongeveer 40% hersteld, toen de pandemie gerelateerde beperkingen op hun hoogtepunt waren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld