DXY voorspelling na sterke detailhandelsverkopen in de VS

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 16, 2021
  • De DXY ligt op schema voor de tweede wekelijkse winst.
  • De detailhandelsverkopen in de VS stegen in juni met 0,6%, de kernverkopen stegen met 0,5%.
  • Andere gegevens uit de VS zijn de laatste tijd relatief sterk.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) ligt op schema voor de tweede wekelijkse winst, aangezien beleggers reageren op de laatste cijfers over detailhandelsverkopen. De index steeg naar $ 92,68, ongeveer 3,85% boven het laagste niveau dit jaar.

Amerikaanse detailhandelsverkopen

De Amerikaanse economie doet het relatief goed nu de heropening doorgaat. Eerder deze week bleek uit gegevens van het Bureau of Labor Statistics (BLS) dat de Amerikaanse inflatie in juni met 5,4% is gestegen, het hoogste percentage sinds 2008. In dezelfde periode steeg de kerninflatie tot 4,2%, het hoogste sinds de jaren 90.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

En op donderdag toonden gegevens aan dat de eerste aanvragen voor werkloosheid in het land vorige week daalden tot 360.000. Dit is een teken dat de arbeidsmarkt krapper wordt. Bovendien bleek uit de deze maand gepubliceerde niet-agrarische loonlijsten dat de economie in juni meer dan 850.000 banen heeft toegevoegd.

Toch staat de Amerikaanse economie voor grote uitdagingen. Een van de grootste is het aanhoudende chiptekort dat veel industrieën, zoals de auto industrie, treft. Ook de scheepvaartstoring heeft een negatieve invloed gehad op de Amerikaanse economie.

De impact van deze uitdagingen kwam op vrijdag toen de VS relatief sterke detailhandelsverkopen publiceerden. Uit de gegevens bleek dat de totale detailhandelsverkopen in juni met 0,6% stegen, na een daling met 1,3% in mei. De verkopen stegen met 17,98% ten opzichte van dezelfde maand in 2020 vanwege de lockdowns die plaatsvonden.

De kern winkelverkopen stegen in juni met 1,3%, na een daling met 0,7% in mei. Volgens het bureau waren de verkoopprestaties vooral te danken aan de dienstensector zoals restaurants en benzineprijzen.

Recentelijk bleek uit gegevens van de Bank of America dat de uitgaven voor creditcards en pinpassen in restaurants in juni met 2,7% stegen. Tegelijkertijd verwacht de National Retail Federation dat de totale detailhandel dit jaar zal stijgen tot meer dan $ 4,4 biljoen.

Voorspelling voor de Amerikaanse dollarindex

Dolllar index

De dagelijkse grafiek laat zien dat de dollarindex de laatste tijd een bescheiden herstel heeft doorgemaakt. De index heeft ook een klein oplopend kanaal gevormd dat in het zwart wordt weergegeven. Het blijft ook iets boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Het lijkt ook alsof het een cup-and-handle patroon vormt. Daarom is er een mogelijkheid dat de index zal blijven stijgen, aangezien beleggers zich richten op de volgende belangrijke weerstand op $ 93,45.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld