GBP/USD: Is de sterling een koop of verkoop op de Britse vrijheidsdag?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 19, 2021
  • Het GBP/USD paar zit de laatste tijd in een neerwaartse trend.
  • Het paar aarzelt op de Britse vrijheidsdag waar de regering de lockdown zal versoepelen.
  • Andere katalysatoren deze week zijn gegevens over detailhandelsverkopen in het VK en het besluit van de ECB.

De GBP/USD prijs kwam op de Britse vrijheidsdag onder druk te staan. Het paar handelde op 1.3755, het laagste niveau in een week.

Vrijheidsdag

Maandag markeert de Britse vrijheidsdag, waarop de regering alle coronavirusbeperkingen zal opheffen. De regering zal alle maskermandaten verwijderen en alle bedrijven toestaan om normaal te heropenen. Dit omvat alle bedrijven zoals restaurants en nachtclubs.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De nieuwe maatregelen van de regering komen op een moment dat het land goed werk heeft verricht bij de vaccinaties tegen het coronavirus. Meer dan 46 miljoen van alle Britse burgers hebben al minstens een dosis van het vaccin gekregen. Van hen hebben 35 miljoen van hen een volledige dosis van het vaccin gekregen. Ook moedigt de regering alle volwassenen aan om zich te laten vaccineren.

Analisten hebben gemengde meningen over de Britse vrijheidsdag. Sommige analisten zijn van mening dat de versoepeling van de lockdowns in Engeland zal leiden tot meer bedrijfsactiviteit naarmate meer bedrijven heropenen. Anderzijds menen sommige analisten dat de heropening onbedoelde gevolgen zal hebben. Ten eerste zien ze de economie vertragen omdat er meer mensen besmet raken.

De GBP/USD heeft het ook moeilijk nadat recente gegevens uit de VS hebben aangetoond dat de economie het goed doet. Op vrijdag bleek uit gegevens dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen steeg in juni met 0,1%, zelfs toen de consumentenprijzen stegen en de automarkt voor grote uitdagingen stond. De verkoop steeg met 19% op jaarbasis, afkomstig van een lage basis aangezien het verkoopvolume in 2020 sterk daalde.

Verdere gegevens uit de VS toonden aan dat de consumentenprijzen met 5,4% stegen, terwijl het aantal aanvankelijke aanvragen voor werkloosheid daalde tot 360.000.

Later deze week zal de GBP/USD reageren op de laatste cijfers van de detailhandelsverkopen in het VK die donderdag verschijnen. Het zal ook reageren op het laatste besluit van de Europese Centrale Bank. Analisten bij ING schreven:

“De neerwaartse risico’s voor EUR/USD volgende week betekenen dat GBP/USD niet veel zal stijgen. Als er iets is, zijn de risico’s scheefgetrokken naar GBP/USD die het 1.3750 niveau opnieuw test als de ECB een kalme toon aanslaat.’

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

Het GBP/USD paar heeft het de laatste tijd moeilijk. Het is gedaald van het hoogste punt van deze maand van 1.3906 naar 1.3750. Op de 4-uur grafiek is het paar onder de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn bewogen. Het is ook naar de onderkant van de Bollinger Bands verplaatst, terwijl oscillatoren zoals de MACD zich hebben teruggetrokken. Daarom zal het paar waarschijnlijk de neerwaartse trend hervatten, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op 1.3850.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld