Zo zal Microsoft Teams promoten tijdens de Olympische Spelen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jul 20, 2021
  • Microsoft maakt gebruik van een nieuw publiek voor Teams met de campagne 'Ticket to Tokyo'.
  • Kathleen Hall verwacht dat de vraag naar Teams sterk zal blijven.
  • De aandelen van Microsoft zijn op jaarbasis ongeveer 30% gestegen.

In lijn met zijn geschiedenis van adverteren rond de Olympische Spelen, lanceerde Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) dinsdag een nieuwe advertentiecampagne die het “Ticket to Tokyo” noemt en die een heel nieuw publiek wilde aantrekken voor zijn video- en chatsoftware, Teams.

Het advertentiegedeelte van de campagne toont inwoners van Tokio die via Microsoft Teams een virtuele rondleiding door de Olympische Spelen geven aan mensen van over de hele wereld die vanwege de coronavirus pandemie niet aanwezig konden zijn. Microsoft is dit jaar geen officiële sponsor van de Spelen.

Microsoft maakt gebruik van een nieuw publiek voor Teams

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het eigen zakelijke communicatieplatform van Microsoft, dat concurreert met bedrijven als Zoom en Slack, zag vorig jaar een sterke toename van de vraag, omdat de pandemie mensen tot hun huis beperkte, waardoor een verschuiving naar thuiswerkregelingen versnelde.

Met de nieuwe advertentie wil de techgigant echter aantonen dat zijn app bedoeld is om mensen te helpen verbinding te maken vanuit andere delen van de wereld en niet alleen bedoeld is voor bedrijven. De advertentie die alleen in de VS te zien is, gaat vrijdag in première tijdens de uitzending van de openingsceremonie.

Het nieuws komt kort nadat Ives van Wedbush Microsoft koos als beste cloudaandeel. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar bijna 30% gestegen. Het bedrijf van $ 2,1 biljoen heeft een koers-winstverhouding van 37,92.

Kathleen Hall verwacht dat de vraag naar Teams sterk zal blijven

Kathleen Hall, de corporate vice-president van merk, reclame en onderzoek van Microsoft, sprak het vertrouwen uit dat de vraag naar Teams in de post-pandemische wereld zal blijven bestaan. Ze zei:

Ik denk dat normaliteit er niet meer uitziet zoals vroeger. Ik denk dat normaliteit waarschijnlijk in de hybride zone ligt waar je werknemers in vrijwel elke vergadering zult hebben. Sommige zijn er, andere niet. Dus ik denk dat de behoefte en het gebruik van Teams zal blijven bestaan.

De stijgende COVID-19 gevallen, waaronder veel atleten die positief testen, hebben Tokio onder een noodtoestand gebracht. Eerder deze maand maakten de organisatoren van de Olympische Spelen bekend dat de Spelen dit jaar zonder toeschouwers worden gehouden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld