AUD/USD in vrije val na zwakke detailhandelsverkopen in Australië

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 21, 2021
  • Het AUD/USD paar daalde na de laatste cijfers over detailhandelsverkopen in Australië.
  • De omzet daalde in juni met 1,8% en analisten verwachten dat de situatie in juli nog erger zal zijn.
  • Australië ziet een nieuwe uitbraak in Victoria en New South Wales.

De AUD/USD prijs bevindt zich op de vijfde opeenvolgende dag, aangezien de Australische COVID situatie verslechtert. De Aussie handelt op 0,7310, wat ongeveer 8,7% onder het hoogste niveau van dit jaar is. Het staat ook op het laagste niveau sinds november vorig jaar.

COVID crisis in Australië

Australië staat voor verschillende uitdagingen nu de Delta variant zich verspreidt in Victoria en New South Wales. Het land bevestigde 110 nieuwe gevallen in New South Wales en 22 in Victoria. Deze trend zal zich waarschijnlijk voortzetten, aangezien veel van de geïnfecteerden de Delta variant hebben.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In haar reactie heeft het kabinet verschillende maatregelen aangekondigd om de verspreiding in te dammen. De lokale overheid van New South Wales heeft bijvoorbeeld enkele lockdown maatregelen en reisbeperkingen aangekondigd.

Ondertussen worstelt Australië met zijn vaccinatieproces. Terwijl het land meer dan 1 miljoen in een week vaccineerde, zei de premier dat de regering twee maanden achterloopt op schema.

Het bewijs van de problemen van Australië werd eerder vandaag gezien toen het land zijn laatste detailhandelsverkopen bekendmaakte. Volgens het statistiekbureau daalde de verkoop van het land in juni met 1,8%, omdat de pandemie ertoe leidde dat veel retailers hun winkels moesten sluiten. In dezelfde maand daalde het consumentenvertrouwen in juni fors, terwijl andere flash-cijfers relatief zwak waren. Daarom zijn er schattingen dat de verkoop in juli slechter zal zijn. In een nota zei een analist bij ANZ:

“Naarmate de risico’s van een lange lockdown in Sydney toenemen, nemen ook de risico’s van een gedempt herstel toe, vooral omdat de fiscale steun niet zo sterk is als tijdens de lange lockdown in Melbourne in 2020.”

De AUD/USD daalt ook vanwege de zwakke grondstoffenprijzen. De laatste tijd zijn de prijzen van belangrijke grondstoffen zoals ijzererts, koper en ruwe olie gedaald, omdat beleggers prijs stellen op een zwakkere vraag.

AUD/USD voorspelling

aud/usd
AUD/USD grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat het AUD/USD paar recentelijk in een vrije val is beland. Vervolgens is het gedaald tot onder het 25 en 50-daagse voortschrijdend gemiddelde. De Relatieve Sterkte Index (RSI) heeft sinds het begin van het jaar een bearish divergentiepatroon gevormd. Het paar is ook onder de Ichimoku-wolk gedaald, terwijl andere oscillatoren zoals de MACD en Stochastic zijn gedaald. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke steun op 0,700, wat ongeveer 4% onder het huidige niveau is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld